Sursa :: MolnarSzabolcsErdely for Pixabay
Bile simple și rapide de mere pregătite în 30 de minute
Această rețetă de biluțe dulci cu mere a apărut dintr-un capriciu cu ani în urmă, când nu știam ce să fac cu merele rămase. Sunt un succes atât pentru copii, cât și pentru adulți și reprezintă o gustare excelentă, un desert sau un deliciu dulce la cafeaua de după-amiază. Prepararea este destul de simplă, dar gustul este inconfundabil de delicios.
Ingrediente
- 3 mare Mere
- 150 g zahăr
- 1 Lingură de ceai Scorțișoară
- 220 g făină
- 1 Lingură de ceai praf de copt
- 2 ouă
- 60 ml lapte
- Zahăr pudră pentru presărat
- ulei pentru prăjit
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru rețeta de biluțe de mere, mai întâi se decojesc merele și se îndepărtează miezul. Apoi tăiați merele în cuburi mici. În timpul numeroaselor mele încercări, am constatat că cuburile mai mici sunt mai bine distribuite în aluat și, prin urmare, dau un rezultat final mai bun.
Se amestecă bine cuburile de mere, zahărul și scorțișoara și se lasă amestecul să se odihnească aproximativ 15 minute. Merele ar trebui să elibereze suc.
Într-un castron mare, se amestecă bine făina, praful de copt, ouăle și laptele. Ar trebui să obțineți un aluat gros și lipicios. Dacă aluatul este prea uscat, mai adăugați puțin lapte.
Acum adăugați merele în aluat. Amestecați-le bine, astfel încât toate bucățile de mere să fie acoperite de aluat.
Acum vine partea cea mai dificilă. Încălziți uleiul într-o tigaie sau oală adâncă. Pentru a verifica dacă uleiul este suficient de fierbinte, puteți pune o mică pată de aluat. Dacă acesta plutește imediat la suprafață, uleiul este gata.
Cu ajutorul a două linguri, se formează bile mici din aluat și se pun cu grijă în uleiul încins. Prăjiți biluțele până când acestea devin aurii. Le întorc des în timpul prăjirii pentru a asigura o culoare uniformă.
Scoateți biluțele de mere finite din ulei cu o lingură cu fantă și lăsați-le să se scurgă pe hârtie de bucătărie. Se presară baloții cu zahăr pudră cât sunt încă fierbinți. Distracție plăcută la copt!