Sursa :: Mykola Lunov from Canva
Brioșe cu nuci
Rețetă pentru prepararea unor brioșe delicioase cu nuci, perfecte pentru o sărbătoare sau doar pentru o gustare.
Ingrediente
- 300 g Făină simplă
- 2 ro Praf de copt
- 200 g Zahăr
- 100 g Nuci
- 250 ml Lapte
- 100 g Unt
- un vârf de cuțit de sare
- 2 ks ouă
- 1 ro extract de vanilie
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Pregătiți o formă de brioșe și așezați în ea coșulețe de hârtie.
Se amestecă făina, praful de copt, sarea și zahărul într-un castron. Zdrobiți nucile cu un robot de bucătărie până când acestea sunt în bucăți mici - asigurați-vă că nu sunt prea fine. Amestecați-le cu făina.
Într-un alt castron, bateți împreună laptele, untul topit, ouăle și extractul de vanilie.
Adăugați încet amestecul uscat la cel umed și amestecați ușor - eu folosesc o lingură de lemn pentru a amesteca ușor ingredientele.
Împărțiți aluatul pregătit în coșulețe, acestea nu pot fi umplute aproape până la margine - brioșele vor crește frumos. Presărați-le cu încă câteva bucăți mici de nuci.
Se dau la cuptor timp de 20 de minute, până când devin aurii. După ce se scot din cuptor, se lasă brioșele să se răcească un timp.