PUBLICITATE

Sursa :: Mykola Lunov from Canva

Brioșe cu nuci

Rețetă pentru prepararea unor brioșe delicioase cu nuci, perfecte pentru o sărbătoare sau doar pentru o gustare.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 300 g Făină simplă Adăugat la
  • 2 ro Praf de copt Adăugat la
  • 200 g Zahăr Adăugat la
  • 100 g Nuci Adăugat la
  • 250 ml Lapte Adăugat la
  • 100 g Unt Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • 2 ks ouă Adăugat la
  • 1 ro extract de vanilie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

50 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Pregătiți o formă de brioșe și așezați în ea coșulețe de hârtie.

2. Pasul

Se amestecă făina, praful de copt, sarea și zahărul într-un castron. Zdrobiți nucile cu un robot de bucătărie până când acestea sunt în bucăți mici - asigurați-vă că nu sunt prea fine. Amestecați-le cu făina.

3. Pasul

Într-un alt castron, bateți împreună laptele, untul topit, ouăle și extractul de vanilie.

4. Pasul

Adăugați încet amestecul uscat la cel umed și amestecați ușor - eu folosesc o lingură de lemn pentru a amesteca ușor ingredientele.

5. Pasul

Împărțiți aluatul pregătit în coșulețe, acestea nu pot fi umplute aproape până la margine - brioșele vor crește frumos. Presărați-le cu încă câteva bucăți mici de nuci.

6. Pasul

Se dau la cuptor timp de 20 de minute, până când devin aurii. După ce se scot din cuptor, se lasă brioșele să se răcească un timp.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou