Sursa :: svetlana-kolpakova from Canva
Cartofi prajiti cu dovlecel
O alternativă delicioasă la cartofii prăjiți clasici. Cartofii prajiți cu dovlecel sunt o modalitate excelentă de a include mai multe legume în dieta ta. Sunt potrivite ca garnitură, sau ca o cină rapidă și delicioasă.
Ingrediente
- 2 ks dovlecei
- 100 g pesmet
- 50 g parmezan
- 1 ks ou
Ultimele broșuri
Procedura
În primul rând, pregătiți dovlecelul. Spălați-l cu grijă și apoi radeți-l în bastonașe subțiri.
Bateți oul într-un bol și adăugați treptat pesmetul și parmezanul. Un sfat bun este să adăugați și un pic de sare și piper negru pentru un gust mai bun.
Înmuiați treptat cartofii în amestec și apoi puneți-i pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C aproximativ 15-20 de minute, sau până când devin frumos aurii. Întoarceți-le o dată în timpul coacerii.
Lăsați cartofii prăjiți să se răcească pentru o vreme.