PUBLICITATE

Sursa :: Mariha-kitchen for Getty Images

Ceapă confită cu garnitură sărată

Această rețetă de confit de ceapă este una dintre preferatele mele personale și am făcut-o de atâtea ori încât aproape că am ajuns să stăpânesc procesul în somn. Este o rețetă versatilă de garnitură care este atât dulce cât și sărată și merge perfect cu baghete, brânză, fripturi și multe altele. Așa că haideți să începem și să facem împreună această rețetă minunată!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 kg ceapă Adăugat la
  • 2 Tablespoon ulei de măsline Adăugat la
  • 2 Tablespoon zahăr Adăugat la
  • 150 ml vin roșu Adăugat la
  • 2 Tablespoon Oțet balsamic Adăugat la
  • 1 Linguriță sare Adăugat la
  • 12 Linguriță piper negru proaspăt măcinat Adăugat la
  • Crenguță de cimbru proaspăt (opțional) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti ceapa confită, începeți prin a curăța și a tăia ceapa în felii subțiri. Dacă aveți tendința de a plânge cu ceapa, încercați să o feliați sub jet de apă rece - un truc care funcționează întotdeauna pentru mine!

2. Pasul

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați ceapa și amestecați bine pentru ca toată ceapa să fie acoperită de ulei.

3. Pasul

Se adaugă zahărul și se lasă ceapa să se caramelizeze timp de aproximativ 10 minute. Întoarceți-le din când în când pentru a vă asigura că se rumenesc uniform.

4. Pasul

Apoi, se toarnă vinul roșu, oțetul balsamic, sarea și piperul. Dacă doriți să folosiți cimbru, adăugați și acesta.

5. Pasul

Se acoperă cratița și se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ o oră. Se amestecă din când în când și asigurați-vă că ceapa nu se arde. Adăugați puțină apă dacă este necesar.

6. Pasul

Ceapa este gata atunci când este moale și s-a făcut un sos gros. La final, îndepărtați eventualele tulpini de cimbru din ceapa confita gata preparată și ceapa confita de casă este gata de servire.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou