Cel mai bun crap la cuptor
O rețetă simplă și delicioasă pentru prepararea crapului la cuptor
Ingrediente
- 1 crap de aproximativ un kilogram
- 2 Lămâi
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de sare
- piper negru proaspăt măcinat dupa gust
- câteva fire de rozmarin proaspăt
- 1 ceapă roșie mare taiata felii
Ultimele broșuri
Procedura
Este recomandat sa preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
Spălați și uscați bine crapul.
Tăiați una dintre lămâi în felii subțiri și așezați-le în interiorul crapului.
Într-un castron mic, amestecați sucul de la cealaltă lămâie cu usturoiul tocat și uleiul de măsline.
Frecați bine crapul cu amestecul de ulei și asezonați-l cu sare și piper.
Puneți câteva fire de rozmarin în interiorul crapului și împrejurul lui.
Așezați ceapa tăiată felii într-o tavă pentru cuptor, apoi puneți crapul peste ea.
Coaceți în cuptor timp de aproximativ 35-40 de minute, sau până când crapul este rumenit și friabil.
Scoateți din cuptor și serviți imediat, garnisit cu felii de lămâie și câteva fire de rozmarin proaspăt.