Sursa :: Freepik
Cel mai bun cheesecake de brânză cu merișor de lămâie vreodată
Pregătirea acestui Lemon Meringue Cheesecake este un deliciu la fel de încântător ca și mâncarea.
Ingrediente
Pentru crustă:
- 11⁄2 căni Firimituri de biscuiți graham
- 1⁄2 ceașcă Unt nesărat, topit
- 1⁄4 ceașcă zahăr cristal
Pentru cheesecake:
- 3 blocuri Cremă de brânză, înmuiată
- 1 ceașcă zahăr cristal
- 1 linguriță extract de vanilie
- 3 ouă
- 1 ceașcă smântână acră
- Coaja și sucul de la două lămâi
Pentru cașcavalul de lămâie:
- 1⁄2 ceașcă suc de lămâie
- 2 linguri Coajă de lămâie
- 1⁄2 ceașcă zahăr
- 4 gălbenușuri de ou
Pentru bezea:
- 4 albușuri de ou
- 1 ceașcă zahăr cristal
- 1⁄2 linguriță Cremă de tartru
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 160°C (320°F). Amestecați într-un bol firimiturile de biscuiți graham, untul topit și zahărul pentru crustă. Presărați acest amestec pe fundul unei tăvi cu formă elastică de 9 inci. Coaceți timp de 10 minute și apoi lăsați-o deoparte.
Pentru cheesecake, asigurați-vă că crema de brânză este bine înmuiată - acest lucru ajută la reducerea șanselor de formare a cocoloașelor. Amestecați crema de brânză, zahărul și extractul de vanilie până când este netedă și cremoasă. Adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând fiecare până când se amestecă - dacă bateți prea mult puteți duce la o suprafață crăpată. După ce s-au combinat, încorporați smântâna, coaja și sucul de lămâie ușor cu o spatulă. Turnați această compoziție peste crusta răcită.
Coaceți cheesecake-ul timp de o oră. Opriți cuptorul, dar lăsați cheesecake-ul înăuntru, cu ușa închisă, pentru încă o oră - acest lucru reduce șansele ca cheesecake-ul să se prăbușească. Scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se răcească complet.
În timp ce se răcește, creați cașcavalul de lămâie. Se amestecă sucul de lămâie, coaja, zahărul și gălbenușurile de ou într-o cratiță la foc mediu. Amestecați constant până când amestecul se îngroașă. Strecurați-l pentru a îndepărta orice cocoloașe - acest pas face cașul dvs. să fie mai fin. Lăsați-l să se răcească și apoi întindeți-l peste cheesecake-ul răcit.
Pentru bezea, bateți albușurile, zahărul și crema de tartru până când se formează vârfuri tari. Se întinde aceasta peste crema de lămâie.
Puneți cheesecake-ul sub un grătar până când bezeaua se rumenește ușor - urmăriți-o îndeaproape pentru a preveni arderea. Se lasă să se răcească în frigider timp de aproximativ 3 ore înainte de a fi servită.