PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Chutney simplu dulce și dulce de mango proaspăt

Acest Chutney dulce de mango este un companion perfect pentru sandvișuri, brânzeturi sau carne la grătar!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
30
  • 4 Mango copt (decojit, fără sâmburi și tăiat în cubulețe) Adăugat la
  • 2 căni zahăr alb Adăugat la
  • 1 Ceapă, tocată mărunt Adăugat la
  • 12 ceașcă oțet de cidru de mere Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • 1 lingură Ghimbir proaspăt, ras Adăugat la
  • 12 linguriță turmeric măcinat Adăugat la
  • 12 linguriță scorțișoară măcinată Adăugat la
  • 12 linguriță cuișoare măcinate Adăugat la
  • 12 linguriță nucșoară măcinată Adăugat la
  • 1 linguriță sare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

105 min.
1. Pasul

Începeți prin a vă pregăti mango. Am învățat că cel mai simplu mod de a decoji și de a tăia mango în cubulețe este folosind un cuțit ascuțit și tăind în jos pe fiecare parte a sâmburelui. Apoi, pur și simplu scoateți pulpa și tăiați-o în cuburi mici.

2. Pasul

Se combină toate ingredientele - mango, zahăr, ceapă, oțet, usturoi, ghimbir, turmeric, scorțișoară, cuișoare, nucșoară și sare - într-o oală mare nereactivă. Din experiența mea, cel mai bine este să folosiți o oală din oțel inoxidabil, deoarece oalele reactive pot interfera cu gustul și culoarea chutney-ului dumneavoastră.

3. Pasul

La foc mediu-mare, se aduce amestecul la fierbere. Se amestecă ocazional pentru a se asigura că zahărul se dizolvă complet. Această etapă este importantă, deoarece orice zahăr nedizolvat se poate cristaliza și poate strica consistența chutney-ului dumneavoastră.

4. Pasul

După ce amestecul a ajuns la fierbere, reduceți focul la mic și lăsați-l să fiarbă, fără capac, timp de aproximativ 90 de minute. Amestecați din când în când pentru a împiedica chutney-ul să se lipească de fundul vasului.

5. Pasul

Chutney-ul este gata când se îngroașă până la o consistență asemănătoare cu cea a gemului, iar mango este fraged - un alt sfat din bucătăria mea pentru a ta, chutney-ul se va îngroșa mai mult pe măsură ce se răcește, așa că nu-ți face griji dacă pare puțin lichid când este încă fierbinte.

6. Pasul

Se lasă chutney-ul să se răcească. După ce a ajuns la temperatura camerei, puneți cu lingura chutney-ul în borcane curate și sterilizate și păstrați-le în frigider.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou