Sursa :: Freepik
Chutney simplu dulce și dulce de mango proaspăt
Acest Chutney dulce de mango este un companion perfect pentru sandvișuri, brânzeturi sau carne la grătar!
Ingrediente
- 4 Mango copt (decojit, fără sâmburi și tăiat în cubulețe)
- 2 căni zahăr alb
- 1 Ceapă, tocată mărunt
- 1⁄2 ceașcă oțet de cidru de mere
- 2 cuișoare Usturoi, tocat mărunt
- 1 lingură Ghimbir proaspăt, ras
- 1⁄2 linguriță turmeric măcinat
- 1⁄2 linguriță scorțișoară măcinată
- 1⁄2 linguriță cuișoare măcinate
- 1⁄2 linguriță nucșoară măcinată
- 1 linguriță sare
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a vă pregăti mango. Am învățat că cel mai simplu mod de a decoji și de a tăia mango în cubulețe este folosind un cuțit ascuțit și tăind în jos pe fiecare parte a sâmburelui. Apoi, pur și simplu scoateți pulpa și tăiați-o în cuburi mici.
Se combină toate ingredientele - mango, zahăr, ceapă, oțet, usturoi, ghimbir, turmeric, scorțișoară, cuișoare, nucșoară și sare - într-o oală mare nereactivă. Din experiența mea, cel mai bine este să folosiți o oală din oțel inoxidabil, deoarece oalele reactive pot interfera cu gustul și culoarea chutney-ului dumneavoastră.
La foc mediu-mare, se aduce amestecul la fierbere. Se amestecă ocazional pentru a se asigura că zahărul se dizolvă complet. Această etapă este importantă, deoarece orice zahăr nedizolvat se poate cristaliza și poate strica consistența chutney-ului dumneavoastră.
După ce amestecul a ajuns la fierbere, reduceți focul la mic și lăsați-l să fiarbă, fără capac, timp de aproximativ 90 de minute. Amestecați din când în când pentru a împiedica chutney-ul să se lipească de fundul vasului.
Chutney-ul este gata când se îngroașă până la o consistență asemănătoare cu cea a gemului, iar mango este fraged - un alt sfat din bucătăria mea pentru a ta, chutney-ul se va îngroșa mai mult pe măsură ce se răcește, așa că nu-ți face griji dacă pare puțin lichid când este încă fierbinte.
Se lasă chutney-ul să se răcească. După ce a ajuns la temperatura camerei, puneți cu lingura chutney-ul în borcane curate și sterilizate și păstrați-le în frigider.