:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/vVV9jMWOBb0mt9M52eqD/f115db9e861bc82d967779dc0c2ad4.jpeg)
Deliciul de toamnă: Ciulama de pui cu ciuperci
Gusturile toamnei se îmbină perfect în această farfurie, ciulamaua de pui cu ciuperci fiind o opțiune delicioasă și aromată care îți va delecta papilele gustative!
Ingrediente
- 500 g piept de pui
- 400 g ciuperci champignon
- 1 ceapă mare
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri făină
- 300 ml smântână lichidă
- 2 linguri unt
- 1 legătură leuștean
- sare și piper
Ultimele broșuri
Procedura
Tăiați pieptul de pui în felii și curățați și tăiați ciupercile în felii subțiri. Tocați ceapa și usturoiul. Încingeți o lingură de unt într-o tigaie mare și adăugați ceapa și usturoiul, lăsând să se călească până devin aurii. Adăugați cuburile de pui și lăsați-le să se rumenească.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/vVV9jMWOBb0mt9M52eqD/3951329cae363ad46881b566862f63.jpeg)
Într-o tigaie separată, căliți puțin ciupercile în restul de unt.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/vVV9jMWOBb0mt9M52eqD/a19d664d4f8f198b246dac7bac6220.jpeg)
Adăugați făina și amestecați bine, apoi adăugați smântâna și amestecați din nou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/vVV9jMWOBb0mt9M52eqD/fc66c729caccec86d9b9455dff81ca.jpeg)
Adăugați puiul peste sosul de ciuperci și lăsați să fiarbă până când sosul se îngroașă, adăugând sare și piper după gust.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/vVV9jMWOBb0mt9M52eqD/a12790f7bf23ffc11dc178f636beae.jpeg)
Serviți ciulama de pui cu ciuperci caldă, decorată cu pătrunjel proaspăt tocat.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/vVV9jMWOBb0mt9M52eqD/f582fed30c1761f2d582356d3ad903.jpeg)