Sursa :: alisafarov from Getty Images
Ciuperci umplute cu brânză
O rețetă de ciuperci umplute cu brânză, care sunt potrivite ca garnitură sau ca o cină rapidă.
Ingrediente
- 12 buc Ciuperci mari
- 200 g Brânză galbenă
- 1 buc ceapă mare
- 2 dinți Usturoi
- 1⁄2 lingurițe Săruri
- 1⁄4 lingurițe piper
- 1⁄4 lingurițe Ardei dulci
- 2 linguri Unt
- 50 g Pesmet
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a pregăti ciupercile - spălați-le și îndepărtați ușor tulpinile. Notă: Nu aruncați tulpinile, ele vă vor fi utile mai târziu. Scoateți ușor carnea ciupercilor.
Se taie mărunt tulpinile ciupercilor și ceapa. Se încălzește untul într-o tigaie și se adaugă ceapa și tulpinile de ciuperci tocate. Se prăjește până când ceapa devine sticloasă.
Adăugați în tigaie usturoiul pisat, sarea, piperul și paprika. Se amestecă tot amestecul și se prăjește încă aproximativ 2 minute. Scoateți tigaia de pe foc după acest timp.
Se rade brânza galbenă pe o răzătoare grosieră și se adaugă la ea pesmetul și ingredientele prăjite și răcite.
Umpleți pălăriile de ciuperci cu umplutura rezultată și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți ciupercile în cuptorul preîncălzit la 200 grade C timp de aproximativ 25 de minute, până când brânza se topește și se rumenește frumos.