Sursa :: Tetsunori via Adobe Stock
Sos de vin Porto
Un sos bogat și aromat de vin Porto, perfect ca acompaniament pentru carnea prăjită sau vânat.
Ingrediente
- 2 Lingură de masă ulei de măsline
- 2 Șalote Tocat fin
- 2 Toe Usturoi, tocat mărunt
- 250 ml Vin de Porto
- 500 ml bulion de vită
- 1 Lingură de ceai zahăr
- 1 Lingură de ceai Cimbru proaspăt, tocat mărunt
- 2 Lingură de ceai Amidon de porumb, dizolvat în puțină apă rece
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru sosul de vin Porto, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare peste foc mediu. Adăugați șalotul și usturoiul și prăjiți-le aproximativ 2 minute, până se înmoaie.
Turnați vinul de Porto în tigaie și lăsați-l să fiarbă timp de 5 minute, până când volumul său se înjumătățește.
Turnați supa de vită în tigaie și adăugați zahărul și cimbrul. Lăsați amestecul să fiarbă timp de 15 minute.
Adăugați amidonul de porumb în tigaie și amestecați-l. Lăsați sosul să fiarbă încă 2-3 minute, până se îngroașă. Puteți adăuga mai mult amidon de porumb dacă doriți un sos mai gros.
Îndepărtați tigaia de pe aragaz și lăsați sosul de vin Porto să se răcească puțin înainte de servire. Strecurați sosul printr-o sită fină pentru a îndepărta șalota și usturoiul, dacă preferați un sos mai fin.