PUBLICITATE

Sursa :: Tetsunori via Adobe Stock

Sos de vin Porto

Un sos bogat și aromat de vin Porto, perfect ca acompaniament pentru carnea prăjită sau vânat.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 2 Lingură de masă ulei de măsline Adăugat la
  • 2 Șalote Tocat fin Adăugat la
  • 2 Toe Usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • 250 ml Vin de Porto Adăugat la
  • 500 ml bulion de vită Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai zahăr Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai Cimbru proaspăt, tocat mărunt Adăugat la
  • 2 Lingură de ceai Amidon de porumb, dizolvat în puțină apă rece Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Pentru sosul de vin Porto, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare peste foc mediu. Adăugați șalotul și usturoiul și prăjiți-le aproximativ 2 minute, până se înmoaie.

2. Pasul

Turnați vinul de Porto în tigaie și lăsați-l să fiarbă timp de 5 minute, până când volumul său se înjumătățește.

3. Pasul

Turnați supa de vită în tigaie și adăugați zahărul și cimbrul. Lăsați amestecul să fiarbă timp de 15 minute.

4. Pasul

Adăugați amidonul de porumb în tigaie și amestecați-l. Lăsați sosul să fiarbă încă 2-3 minute, până se îngroașă. Puteți adăuga mai mult amidon de porumb dacă doriți un sos mai gros.

5. Pasul

Îndepărtați tigaia de pe aragaz și lăsați sosul de vin Porto să se răcească puțin înainte de servire. Strecurați sosul printr-o sită fină pentru a îndepărta șalota și usturoiul, dacă preferați un sos mai fin.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou