Sursa :: mitrs3 from Getty Images
Cremă de portocale pentru tort
Rețetă pentru o cremă proaspătă de portocale pe care o puteți folosi la prăjituri sau plăcinte.
Ingrediente
- 5 ks Portocale
- 1 ks lămâie
- 120 g Zahăr cristal
- 4 ks ouă
- 2 linguri Făină simplă
- un vârf de cuțit de sare
- 200 g Unt
Ultimele broșuri
Procedura
Se spală bine portocalele și lămâia și se rade coaja de la ele. Când radeți, aveți grijă să nu radeți partea albă, care este amară. Apoi stoarceți sucul din portocale și lămâie. Se amestecă sucul de fructe cu zahărul și se toarnă totul în cratiță.
Adăugați în vas ouăle, făina și sarea. Se amestecă totul până la omogenizare și se gătește la foc mediu până când crema este groasă. Este important să nu vă opriți din amestecat în timp ce gătiți, pentru ca ouăle să nu se închege.
Când smântâna este groasă, se ia de pe foc și se adaugă puțin câte puțin untul. Fiecare bucată de unt trebuie să fie topită înainte de a o adăuga pe următoarea.
Lăsați crema să se răcească și folosiți-o la prăjituri sau plăcinte.