:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/6C5G5e_N_OwHtyHdVlG9/3254c9204e937cac0719874b545273.jpeg)
Creveți delicioși în sos de usturoi
Această rețetă simplă de creveți în sos de usturoi este perfectă pentru o cină rapidă și delicioasă. Creveții sunt gătiți într-un sos cremos cu gust intens de usturoi, iar rezultatul final este absolut delicios.
Ingrediente
- 500 g creveți
- 4 căței de usturoi tocați
- 100 g unt
- 1⁄2 cană vin alb
- 1⁄2 cană Smântână
- sucul de la o lămâie
- 2 linguri pătrunjel tocat
- sare și piper
Ultimele broșuri
Procedura
Curățați creveții și lăsați-i deoparte. Încălziți untul într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați usturoiul și gătiți timp de 1-2 minute sau până când acesta devine auriu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/6C5G5e_N_OwHtyHdVlG9/01f774e246bc90e4577bf84092f7a9.png)
Sursa :: Youtube
Adăugați creveții și gătiți timp de 2-3 minute sau până când devin roz. Adăugați vinul alb și lăsați-l să fiarbă timp de 1-2 minute sau până când se evaporă jumătate din lichid. Adăugați smântâna și sucul de lămâie și amestecați bine.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/6C5G5e_N_OwHtyHdVlG9/ebc405c82ff1e6257b50e6c62e3bba.png)
Sursa :: Youtube
Lăsați sosul să fiarbă timp de 2-3 minute sau până când se îngroașă. Condimentați cu sare și piper după gust. Presărați cu pătrunjel tocat și serviți imediat.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/6C5G5e_N_OwHtyHdVlG9/cc6a2267db64663b10e8e9a33d4b9b.png)
Sursa :: Youtube