PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay : FrauOrdnung

Croissante cu turtă dulce pentru Crăciun

Aceste croissante cu turtă topită în gură sunt un deliciu absolut și sunt unul dintre biscuiții mei favoriți de Crăciun. Această rețetă a fost perfecționată de-a lungul multor ani și încercată din nou și din nou cu mare succes. Gustul minunat de nuga combinat cu nota fină de vanilie face ca aceste croissante să fie irezistibile și sunt primele care dispar din cutia de biscuiți în fiecare an.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
40

Pentru aluat:

  • 300 g făină autogresată Adăugat la
  • 200 g unt rece Adăugat la
  • 100 g zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 2 gălbenuș Adăugat la
  • 1 Pinch sare Adăugat la

Pentru umplutură:

  • 200 g Nougat Adăugat la

Pentru decorare:

  • 100 g zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 2 Pachet zahăr vanilat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Pentru a coace croissantele din nuga, mai întâi se amestecă într-un castron făina cu zahărul pudră și sarea. Asigurați-vă că treceți în prealabil făina și zahărul pudră printr-o sită pentru a evita formarea de cocoloașe.

2. Pasul

Se adaugă untul rece în bucăți mici și gălbenușurile de ou. Se frământă totul rapid cu mâinile pentru a forma un aluat neted. Aluatul nu trebuie lucrat prea mult timp pentru a nu se topi untul.

3. Pasul

Apoi puneți aluatul la frigider pentru aproximativ o oră, astfel încât să fie mai ușor de lucrat. Timpul de refrigerare asigură faptul că aluatul rămâne ferm și nu devine lipicios.

4. Pasul

Între timp, turta poate fi tăiată în cubulețe.

5. Pasul

După ce se răcește, se împarte aluatul în porții și se rulează bucățile de aluat în biluțe pentru a le da forma de croissant. Faceți o mică scobitură în centrul fiecărui croissant și puneți în ea o bucată de turtă. Apoi sigilați din nou golul cu aluat.

6. Pasul

Coaceți croissantele la 160 de grade (cuptor cu ventilator) timp de aproximativ 12 minute, până când capătă o culoare ușor aurie. Sfat: Respectați întocmai timpul de coacere pentru a evita riscul ca croissantele să devină prea tari.

7. Pasul

După coacere, se lasă croissantele cu turtă să se răcească puțin și se întorc în amestecul de zahăr pudră și zahăr vanilat. Deoarece zahărul pudră se topește rapid, croissantele trebuie să fie încă calde, dar nu mai fierbinți.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou