Sursa :: FB: Varenie je radosť
Desert de castane
Desertul de castane este o plăcere delicioasă și dulce pentru toți iubitorii de deserturi dulci.
Ingrediente
# Unelte ## funcții spațiul de nume funcții { // Salvează textul tradus tipul salvează_traducerea = (_: { text: string, }) => any; } // spațiul de nume funcții
- 5 ks Albuș de ou
- 7 ro zahăr cristal
- 5 ks Gălbenuș de ou
- 2 ks zahăr vanilat
- 50 ml apă călduță
- 50 ml ulei
- 3 ro cacao
- 5 ro făină semi-groasă
- 1⁄2 ks Praf de copt cipriot
- un vârf de cuțit de sare
Cremă:
- 300 ml lapte
- 1 bal Spică de aur
- 1 ks zahăr vanilat
- 120 g unt moale
- 2 ro zahăr de cofetărie
- 400 g piure de castane
Alte:
- 500 ml Frisca pentru bătut
- Gem
Ultimele broșuri
Procedura
Punem albusuri de ou intr-un castron, un praf de sare si batem pana devine spuma.
Aproximativ în mijlocul bătăii, adăugăm 2PL de zahăr cristalizat.
Într-un alt castron punem gălbenușurile de ouă, zahărul tos și le bătim până se transformă în spumă. Adăugăm treptat apa călduță cu ulei.
Adăugăm cacao, făină semi-grosieră și pudră de copt. Amestecăm și la final adăugăm spuma bătută.
De multe ori turnăm aluatul în tava și coacem în cuptorul preîncălzit la 170°C aproximativ 15 minute.
Cremă de castane: amestecăm Zlatý klas în lapte, adăugăm zahăr și gătim un budincă groasă.
Îl acoperim cu folie și îl lăsăm să se răcească.
Într-un castron, amestecăm untul moale cu zahărul pudră.
Încorporăm treptat budinca răcită.
Apoi adăugăm piureul de castane.
Ungemul corpul cu gem și cremă.
Pe vârf se întinde frișcă și lăsăm prăjitura cu castane să se întărească în frigider.