Sursa :: HandmadePictures from Getty Images Pro
Lichior de ciocolată
Trebuie să vă luați ceva timp pentru a pregăti lichiorul de ciocolată. Nu este tocmai ușor, dar rezultatul merită.
Ingrediente
- 200 g ciocolată neagră de calitate
- 1 bucată păstaie de vanilie
- 1 l Lapte
- 350 g Zahăr
- 1⁄2 scrisoare Alcool
Ultimele broșuri
Procedura
Se rade ciocolata pe o răzătoare.
Se aduce la fierbere laptele, zahărul și vanilia răzuită. Se adaugă apoi ciocolata rasă și se lasă să se topească la foc mic.
Când ciocolata s-a topit complet, se ia laptele de pe foc și se lasă să se răcească. Ar trebui să dureze aproximativ o oră, dar încercați să o verificați din când în când pentru a vă asigura că nu s-a răcit complet.
Se adaugă alcoolul în laptele răcit și se amestecă bine. Aceasta este o etapă crucială, așa că, în orice caz, nu scurtați timpul de amestecare.
Se toarnă lichiorul finit într-o sticlă și se lasă la infuzat timp de cel puțin o săptămână într-un loc răcoros și întunecat.