PUBLICITATE

Sursa :: HandmadePictures from Getty Images Pro

Lichior de ciocolată

Trebuie să vă luați ceva timp pentru a pregăti lichiorul de ciocolată. Nu este tocmai ușor, dar rezultatul merită.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 200 g ciocolată neagră de calitate Adăugat la
  • 1 bucată păstaie de vanilie Adăugat la
  • 1 l Lapte Adăugat la
  • 350 g Zahăr Adăugat la
  • 12 scrisoare Alcool Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Se rade ciocolata pe o răzătoare.

2. Pasul

Se aduce la fierbere laptele, zahărul și vanilia răzuită. Se adaugă apoi ciocolata rasă și se lasă să se topească la foc mic.

3. Pasul

Când ciocolata s-a topit complet, se ia laptele de pe foc și se lasă să se răcească. Ar trebui să dureze aproximativ o oră, dar încercați să o verificați din când în când pentru a vă asigura că nu s-a răcit complet.

4. Pasul

Se adaugă alcoolul în laptele răcit și se amestecă bine. Aceasta este o etapă crucială, așa că, în orice caz, nu scurtați timpul de amestecare.

5. Pasul

Se toarnă lichiorul finit într-o sticlă și se lasă la infuzat timp de cel puțin o săptămână într-un loc răcoros și întunecat.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou