PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: Food-photography-by-Carys

Macaron cu mac

Un clasic francez cu un twist maghiar. Umplutura delicioasă de mac se harmonizează perfect cu coaja ușoară de macaron.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12

Coajă de macaron

  • 125 g zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 125 g Făină de migdale Adăugat la
  • 110 g albușuri de ou Adăugat la
  • 30 g zahăr Adăugat la

Umplutura de mac

  • 200 g Mac Adăugat la
  • 100 g zahăr Adăugat la
  • 100 ml lapte Adăugat la
  • 1 Bucată Baston de vanilie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade. Amestecați zahărul pudră și făina de migdale într-un bol.

2. Pasul

Bateți albușul de ou, apoi adăugați treptat zahărul și bateți până când obțineți o spumă tare.

3. Pasul

Adăugați amestecul de făină de migdale și zahăr pudră la spumă, apoi amestecați cu grijă.

4. Pasul

Turnăm amestecul într-un sac de spumă, apoi formăm cercuri de mărimea macaronului pe o tavă căptușită cu hârtie de copt.

5. Pasul

Coaceți timp de 10-12 minute, sau până când marginile macaroanelor nu se vor întări. Lăsați-le să se răcească în cuptor, apoi scoateți-le.

6. Pasul

În același timp, pregătim umplutura de mac. Într-o oală, amestecăm semințele de mac, zahărul, laptele și pastaia de vanilie, apoi gătim la foc mic până când semințele de mac devin moi.

7. Pasul

După ce umplutura este gata, lăsați-o să se răcească, apoi puneți-o între macarons.

8. Pasul

Lăsăm macaroanele în frigider câteva ore pentru ca aromele să se amestece. Se servesc reci.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou