Sursa :: Pixabay: Food-photography-by-Carys
Macaron cu mac
Un clasic francez cu un twist maghiar. Umplutura delicioasă de mac se harmonizează perfect cu coaja ușoară de macaron.
Ingrediente
Coajă de macaron
- 125 g zahăr de cofetărie
- 125 g Făină de migdale
- 110 g albușuri de ou
- 30 g zahăr
Umplutura de mac
- 200 g Mac
- 100 g zahăr
- 100 ml lapte
- 1 Bucată Baston de vanilie
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 170 de grade. Amestecați zahărul pudră și făina de migdale într-un bol.
Bateți albușul de ou, apoi adăugați treptat zahărul și bateți până când obțineți o spumă tare.
Adăugați amestecul de făină de migdale și zahăr pudră la spumă, apoi amestecați cu grijă.
Turnăm amestecul într-un sac de spumă, apoi formăm cercuri de mărimea macaronului pe o tavă căptușită cu hârtie de copt.
Coaceți timp de 10-12 minute, sau până când marginile macaroanelor nu se vor întări. Lăsați-le să se răcească în cuptor, apoi scoateți-le.
În același timp, pregătim umplutura de mac. Într-o oală, amestecăm semințele de mac, zahărul, laptele și pastaia de vanilie, apoi gătim la foc mic până când semințele de mac devin moi.
După ce umplutura este gata, lăsați-o să se răcească, apoi puneți-o între macarons.
Lăsăm macaroanele în frigider câteva ore pentru ca aromele să se amestece. Se servesc reci.