Sursa :: Michael Edwards from Getty Images
Marinadă pentru pui la cuptor
O marinată simplă, perfectă pentru puiul la cuptor.
Ingrediente
- 1 bucată Pui
- 4 cuișoare Usturoi
- 100 ml sos de soia
- 2 ro miere
- un vârf de cuțit de sare
- Un vârf de cuțit de piper negru măcinat
- 2 ro Ulei vegetal
Ultimele broșuri
Procedura
Să începem prin a ne pregăti marinada. Într-un bol, amestecăm usturoiul trecut prin presă, sosul de soia, mierea, sarea și piperul negru măcinat.
Se usucă puiul cu un prosop de hârtie și se unge ușor cu ulei vegetal.
Apoi, puneți puiul în bolul cu marinată și frecați-l bine cu ea. Sfatul meu este să îl lăsați la marinat în frigider, cel puțin 2 ore, dar ideal ar fi peste noapte.
Lăsați puiul să ajungă la temperatura camerei înainte de a-l introduce în cuptor.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 1 - 1,5 ore, dar timpul exact de coacere depinde de mărimea puiului. Asigurați-vă că periați puiul din când în când cu marinada rămasă în timpul coacerii.