Sursa :: Pixabay: sohyae0
Midii în sos de vin alb
"Midii în sos de vin alb" este o rețetă clasică de fructe de mare care nu reușește niciodată să mă încânte. Combinația de midii proaspete, usturoi parfumat, vin alb fin și ușorul gust picant al fulgilor de ardei iute este pur și simplu irezistibilă. Fie ca fel principal ușor sau ca parte a unei mese cu mai multe feluri de mâncare, acest fel de mâncare este pur și simplu întotdeauna gustos.
Ingrediente
- 2 kg Midii
- 2 șalote
- 4 căței de usturoi
- 1 Confederația Pătrunjel
- 250 ml vin alb
- 4 Tablespoon ulei de măsline
- sare și piper
- Ardei iute sau fulgi de piper (după gust)
- 1 Baghetă (pentru a servi)
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a prepara rețeta de midii în sos de vin alb, curățați cu grijă midiile sub jet de apă. Sfat: Îndepărtați "bărbile" (părțile fibroase care ies din midii) și aruncați orice midii care sunt deschise și nu se închid atunci când le bateți - sunt probabil moarte și nu sunt sigure pentru a fi consumate.
Se curăță și se toacă mărunt șalota și usturoiul. Se spală pătrunjelul, se scutură și se toacă și el mărunt.
Se încinge uleiul de măsline într-o oală mare și se sotează șalota și usturoiul până când acestea sunt moi și fragede.
Adăugați midiile și gătiți-le până se deschid. Acum turnați vinul alb și lăsați totul să fiarbă timp de aproximativ 10 minute. Sfat: Aruncați orice midii care nu s-au deschis - nu sunt potrivite pentru a fi consumate.
Se condimentează sosul cu sare, piper și fulgi de ardei iute sau piper și se adaugă jumătate din pătrunjel.
Serviți midiile în sos de vin alb pe farfurii adânci, presărați cu restul de pătrunjel și serviți cu bagheta. Sfat: Bagheta este perfectă pentru a o înmuia în deliciosul sos de vin alb!