PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: sohyae0

Midii în sos de vin alb

"Midii în sos de vin alb" este o rețetă clasică de fructe de mare care nu reușește niciodată să mă încânte. Combinația de midii proaspete, usturoi parfumat, vin alb fin și ușorul gust picant al fulgilor de ardei iute este pur și simplu irezistibilă. Fie ca fel principal ușor sau ca parte a unei mese cu mai multe feluri de mâncare, acest fel de mâncare este pur și simplu întotdeauna gustos.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 2 kg Midii Adăugat la
  • 2 șalote Adăugat la
  • 4 căței de usturoi Adăugat la
  • 1 Confederația Pătrunjel Adăugat la
  • 250 ml vin alb Adăugat la
  • 4 Tablespoon ulei de măsline Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
  • Ardei iute sau fulgi de piper (după gust) Adăugat la
  • 1 Baghetă (pentru a servi) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Pentru a prepara rețeta de midii în sos de vin alb, curățați cu grijă midiile sub jet de apă. Sfat: Îndepărtați "bărbile" (părțile fibroase care ies din midii) și aruncați orice midii care sunt deschise și nu se închid atunci când le bateți - sunt probabil moarte și nu sunt sigure pentru a fi consumate.

2. Pasul

Se curăță și se toacă mărunt șalota și usturoiul. Se spală pătrunjelul, se scutură și se toacă și el mărunt.

3. Pasul

Se încinge uleiul de măsline într-o oală mare și se sotează șalota și usturoiul până când acestea sunt moi și fragede.

4. Pasul

Adăugați midiile și gătiți-le până se deschid. Acum turnați vinul alb și lăsați totul să fiarbă timp de aproximativ 10 minute. Sfat: Aruncați orice midii care nu s-au deschis - nu sunt potrivite pentru a fi consumate.

5. Pasul

Se condimentează sosul cu sare, piper și fulgi de ardei iute sau piper și se adaugă jumătate din pătrunjel.

6. Pasul

Serviți midiile în sos de vin alb pe farfurii adânci, presărați cu restul de pătrunjel și serviți cu bagheta. Sfat: Bagheta este perfectă pentru a o înmuia în deliciosul sos de vin alb!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou