Sursa :: Arundhati Sathe from Getty Images
Paratha
Rețetă pentru allo Paratha - o clătită tradițională indiană de pâine sărată.
Ingrediente
- 200 g Făină netedă
- 1 Lingura Săruri
- 100 ml Apă călduță
- 4 Linguri De unt topit
Ultimele broșuri
Procedura
Să începem prin a amesteca făina și sarea într-un bol. Apoi, încet, amestecând constant, adăugăm apa călduță. Aluatul ar trebui să fie suficient de ferm și neaderent, așa că, dacă continuă să se lipească, mai adăugați puțină făină.
Se formează o bilă netedă și se lasă să se odihnească acoperit cu un prosop timp de aproximativ 20 de minute.
Apoi se împarte aluatul în patru părți egale. Întindeți fiecare bucată într-o foaie subțire și ungeți-o cu unt topit. Se stivuiesc clătitele una peste alta și se întind din nou într-o foaie subțire.
Apoi se încălzește o tigaie la foc mediu și se prăjește clătita pe ea până când devine aurie. Nu uitați să întoarceți clătita de mai multe ori în timp ce o prăjiți.
Se repetă acest lucru cu fiecare clătită. Serviți imediat paratha finită, cât timp este încă caldă.