:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/vnY2dueEtI7CMTDyRrdh/673c7719fbd186dbe223b73045c2c9.jpeg)
Plăcintă cu iaurt, o rețetă simplă și delicioasă
Această plăcintă cu iaurt este o opțiune ușoară și savuroasă pentru micul dejun sau pentru o gustare. Cu un aluat fraged și un umplutură aromată din iaurt, ouă și brânză, această plăcintă este perfectă pentru orice moment al zilei.
Ingrediente
- 2 căni făină
- 1⁄2 cană unt topit
- 1⁄2 cană iaurt
- 2 ouă
- 1⁄2 cană zahăr
- 1⁄2 cană brânză de vaci
- 1⁄2 cană brânză rasă
- sare
- piersici tăiate cubulețe opțional
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol mare, amestecați făina, untul topit și iaurtul până obțineți un aluat omogen. Framântați aluatul până când este neted și omogen.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/vnY2dueEtI7CMTDyRrdh/c77943fe98b353ebba00a50d952fa2.jpeg)
Sursa :: Youtube
Întindeți aluatul pe o suprafață presărată cu făină, până când este subțire și suficient de mare să acopere baza tăvii. Transferați aluatul într-o tavă de copt unsă cu unt.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/vnY2dueEtI7CMTDyRrdh/145f609403da4046c74c8d5ef62c9e.jpeg)
Sursa :: Youtube
Într-un bol mediu, bateți ouăle și amestecați-le cu brânza de vaci, brânza rasă, zahărul, un strop de sare și piersicile (dacă folosiți). Turnați umplutura pe deasupra aluatului.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/vnY2dueEtI7CMTDyRrdh/bed6762cae56edaf8c9313d59b0dde.jpeg)
Sursa :: Youtube
Coaceți timp de 40 de minute sau până când plăcinta este rumenită și umplutura este bine coaptă. Lăsați să se răcească timp de 5 minute înainte de a tăia și a servi.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/vnY2dueEtI7CMTDyRrdh/43c0a3fdd5f4e9260914fb508827b0.jpeg)
Sursa :: Youtube