PUBLICITATE
Rață coaptă
Prânz tradițional
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
3
- 1 Complet Raţă
- 1 ks Mere
- sare
- Rasca
- Apă pentru irigare
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
120 min.
1. Pasul
Mai întâi spălăm bine rața. O coacem întotdeauna întreagă la noi acasă, deci pregătim o tavă mare. Sărăm bine rata (inclusiv pe interior). Spălăm mărul și îl introducem întreg în interiorul raței. Nu îl curățăm, pentru că altfel se va dezintegra.
2. Pasul
După gust, putem presăra cu chimen (10-15 semințe). Turnăm apă peste rață în tavă. De obicei, pun aproximativ 2 cm de apă.
3. Pasul
Acoperim și coacem timp de 1 oră la 200 °C. Apoi o întoarcem și coacem acoperită încă o oră. După două ore de coacere, o descoperim și coacem descoperită 30 de minute pe o parte și 30 de minute pe cealaltă parte.
4. Pasul
După coacere, îndepărtăm mărul și servim rața cu gălăgie și varză roșie sufocată.