Sursa :: arina7 for Getty Images
Rețetă cremoasă de supă de anghinare din Ierusalim
Această rețetă este una dintre preferatele mele absolute, mai ales în lunile reci de iarnă. Supa de topinambur nu este doar sănătoasă, ci și extrem de gustoasă. Și este atât de ușor și rapid de preparat! Topinamburul este o cultură al cărei tubercul ușor dulceag este folosit ca o legumă rădăcină pentru nutriție, asemănător cu yacon.
Ingrediente
- 500 g Anghinare de Ierusalim
- 1 tăiat ceapă
- 2 Bucată căței de usturoi
- 1 mare cartof
- 1 l bulion de legume
- 200 ml Cremă
- sare și piper
- 1 Confederația Pătrunjel
- 2 Lingură ulei de măsline
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a pregăti supa de topinambur, mai întâi se curăță topinamburul și cartoful. Eu personal prefer să folosesc un decojitor pentru a risipi cât mai puțin din partea interioară valoroasă.
Apoi se taie topinamburul, cartoful, ceapa și usturoiul în bucăți mici. Este important ca bucățile să fie de aceeași mărime pentru a se găti uniform.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugați ceapa și usturoiul și sotați-le până devin translucide. Vă recomand să nu dați focul prea mare pentru ca usturoiul să nu se ardă și să devină amar.
Acum adăugați cartofii și topinamburul și gătiți încă 5 minute.
Acum adăugați bulionul de legume și fierbeți supa timp de aproximativ 15 minute, până când topinambur și cartofii sunt moi.
Apoi se pasează supa cu ajutorul unui blender de mână până când devine frumoasă și cremoasă.
Pentru un plus, adăugați smântână și aduceți din nou supa la fierbere pentru scurt timp.
Se condimentează supa de topinambur cu sare și piper și se ornează cu pătrunjel proaspăt.
Savurați supa caldă. Poftă bună!