PUBLICITATE

Sursa :: arina7 for Getty Images

Rețetă cremoasă de supă de anghinare din Ierusalim

Această rețetă este una dintre preferatele mele absolute, mai ales în lunile reci de iarnă. Supa de topinambur nu este doar sănătoasă, ci și extrem de gustoasă. Și este atât de ușor și rapid de preparat! Topinamburul este o cultură al cărei tubercul ușor dulceag este folosit ca o legumă rădăcină pentru nutriție, asemănător cu yacon.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Anghinare de Ierusalim Adăugat la
  • 1 tăiat ceapă Adăugat la
  • 2 Bucată căței de usturoi Adăugat la
  • 1 mare cartof Adăugat la
  • 1 l bulion de legume Adăugat la
  • 200 ml Cremă Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
  • 1 Confederația Pătrunjel Adăugat la
  • 2 Lingură ulei de măsline Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

25 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti supa de topinambur, mai întâi se curăță topinamburul și cartoful. Eu personal prefer să folosesc un decojitor pentru a risipi cât mai puțin din partea interioară valoroasă.

2. Pasul

Apoi se taie topinamburul, cartoful, ceapa și usturoiul în bucăți mici. Este important ca bucățile să fie de aceeași mărime pentru a se găti uniform.

3. Pasul

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugați ceapa și usturoiul și sotați-le până devin translucide. Vă recomand să nu dați focul prea mare pentru ca usturoiul să nu se ardă și să devină amar.

4. Pasul

Acum adăugați cartofii și topinamburul și gătiți încă 5 minute.

5. Pasul

Acum adăugați bulionul de legume și fierbeți supa timp de aproximativ 15 minute, până când topinambur și cartofii sunt moi.

6. Pasul

Apoi se pasează supa cu ajutorul unui blender de mână până când devine frumoasă și cremoasă.

7. Pasul

Pentru un plus, adăugați smântână și aduceți din nou supa la fierbere pentru scurt timp.

8. Pasul

Se condimentează supa de topinambur cu sare și piper și se ornează cu pătrunjel proaspăt.

9. Pasul

Savurați supa caldă. Poftă bună!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou