Sursa :: zKruger via Getty Images
Rețetă de cartofi Dauphine
Rețeta cartofilor Dauphine este una dintre preferatele mele și o necesitate absolută pentru cina mea de duminică. Am făcut această rețetă de multe ori pentru familia și prietenii mei și a fost un succes de fiecare dată. Nu numai că cartofii Dauphine sunt incredibil de delicioși, dar sunt, de asemenea, uimitori din punct de vedere vizual și adaugă o notă de eleganță suplimentară oricărei farfurii.
Ingrediente
- 500 g Cartofi
- 250 g apă
- 60 g unt
- 150 g făină
- 4 ouă
- nucșoară
- sare și piper
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a prepara rețeta de cartofi dauphine, mai întâi se fierb cartofii cu tot cu coajă într-o oală cu apă clocotită până când sunt moi. Acest lucru durează, de obicei, între 20 și 30 de minute. Recomandarea mea este să înfigeți un cuțit într-unul dintre cartofi - dacă acesta trece ușor prin el, înseamnă că sunt gata.
Se toarnă apa și se lasă cartofii să se răcească. Apoi se decojesc cartofii și se pun într-un castron.
Se pasează cartofii până se obține un piure fin. Asigurați-vă că nu rămân bucăți mari, deoarece acestea pot afecta rezultatul final.
Într-o altă oală, încălziți apa și untul împreună până când untul se topește. Apoi adăugați făina și amestecați cu un tel până când aluatul formează o bilă și se desprinde de vas. Aceasta se numește pastă choux.
Scoateți vasul de pe aragaz și lăsați-l să se răcească puțin. Adăugați apoi ouăle unul câte unul, amestecând energic de fiecare dată până când oul este complet încorporat în aluat.
Se pune piureul de cartofi în fundul vasului și se amestecă bine cu pasta choux. Se asezonează amestecul cu sare, piper și un vârf de nucșoară.
În timp ce încălziți uleiul într-o tigaie, folosiți două linguri pentru a forma mici găluște din amestecul de cartofi și coniac.
Odată ce uleiul este încins, se prăjesc găluștele până când devin aurii. Scurgeți-le pe hârtie de bucătărie pentru a elimina excesul de ulei. Serviți delicioșii cartofi Dauphine ca garnitură la un fel principal de carne sau sos.