Sursa :: Pixabay: laustkehlet
Ruladă de pâine cu brânză
Încercați croissantele cu brânză cu alte tipuri de brânză, așa cum a vrut mama mea, care a vrut să încerce specialități de brânză, iar eu am fost fericit să experimentez. Brânzeturile dulci, cum ar fi emmental sau edamame, pot adăuga și mai multă dimensiune de aromă la această patiserie delicioasă.
Ingrediente
- 500 g făină
- 2 lingură drojdie
- 1 linguriță zahăr
- 2 dl lapte călduț
- 100 g unt topit
- 200 g brânză rasă
- 1 db ou
- Sare după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Într-un castron mare, se amestecă făina și sarea. Acest lucru va ajuta ca aluatul să se lucreze mai uniform.
Într-un bol mic, se amestecă drojdia cu zahărul și laptele călduț și se lasă să stea 5-10 minute până când drojdia se ridică. Este important ca laptele să nu fie fierbinte, deoarece acest lucru va ucide drojdia și aluatul nu va crește.
Se amestecă drojdia cu amestecul de făină, se adaugă untul topit și suficientă apă pentru a obține un aluat moale, dar nu lipicios. Lucrați aluatul cu grijă, deoarece dacă îl amestecați prea mult va deveni tare.
Acoperiți aluatul și lăsați-l timp de 1 oră până când își dublează volumul. Cel mai bine este să faceți acest lucru într-un loc cald, fără curent de aer.
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Se împarte aluatul în 8 porții egale, se modelează în chifle, se presară cu brânză rasă și se lasă să se odihnească pentru încă 15 minute. În acest timp, chiflele se vor umfla frumos.
Se ung chiflele cu ou bătut, se bagă la cuptor și se coc 20 de minute, până devin aurii.