Sursa :: Lilechka75 from Getty Images
Rulouri cu semințe de mac
Rețetă pentru rulouri din aluat acrișor cu semințe de mac care sunt perfecte pentru micul dejun sau pentru o gustare.
Ingrediente
Pe drum:
- 500 g Făină simplă
- 1 bucată Drojdie
- 250 ml Lapte
- 2 bucată ouă
- 100 g Zahăr
- un vârf de cuțit de sare
- 200 g Unt
Pentru umplutură:
- 200 g Mac
- 100 g miere
- 1 bucată zahăr vanilat
- 1 bucată Ou pentru frecare
- zahăr de cofetărie
Ultimele broșuri
Procedura
Se sfărâmă drojdia într-un bol, se adaugă o lingură de zahăr și se toarnă laptele. Se lasă la loc cald să crească timp de aproximativ 10 minute, până când se formează o spumă.
Adăugați făina, restul de zahăr, ouăle, untul topit și un vârf de cuțit de sare în bolul cu drojdie. Se frământă un aluat gros și se lasă la loc cald să crească timp de 1-2 ore.
Se amestecă mierea cu semințele de mac măcinate și zahărul vanilat. Se introduce în cuptorul cu microunde timp de 1 minut și se amestecă bine. Această umplutură poate fi destul de groasă, dar se va întinde frumos la copt.
Împărțiți aluatul în 4 părți. Se întinde fiecare parte într-o clătită și se întinde uniform umplutura peste ea. Apoi se taie clătita în 8 triunghiuri și se rulează fiecare în formă de rulou.
Așezați crustele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-le cu ou bătut. Se lasă la crescut timp de aproximativ 15 minute.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 15-20 de minute, până când devine frumos auriu.
Se presară rulourile finite cu zahăr pudră.