Sursa :: MSPhotographic from Getty Images
Salsa de roșii
Salsa răcoritoare și picantă este ideală pentru vară. Este un complement excelent la carne de grătar sau simplu ca umplutură pentru tortilla.
Ingrediente
- 500 g roșii proaspete
- 1 ks The Onion
- 2 ks Ardei roșu chili
- 2 cuișoare Usturoi
- 2 ro suc de lime
- 1 Mână plină Coriandru proaspăt
- 1 linguriță sare
Ultimele broșuri
Procedura
Pregătiți toate ingredientele. Spălați roșiile și tăiați-le în bucăți mici. Tăiați ceapa și ardeii chili fin. Curățați usturoiul și striviți-l. Tocați coriandrul.
În oala de pe tigaie, încălziți puțin ulei de măsline. Adăugați ceapa tăiată și prăjiți până se înmoaie. Adăugați usturoiul și ardeii chilli și prăjiți încă un minut.
Acum adăugați roșiile tăiate și sucul de lime în oală. Amestecați și lăsați să fiarbă la foc mic 15-20 de minute, până când roșiile se dezintegrează complet.
La final, adăugați coriandru tocat și condimentați cu sare după nevoie. Amestecați și lăsați salsa să fiarbă puțin mai mult, pentru ca toate aromele să se îmbine.
Sosul de roșii este gata. Poate fi servit cald sau rece. Păstrați-l în frigider și consumați-l în următoarele 3-4 zile.