Sursa :: isabelpoulin from Canva
Supă cremoasă de cartofi acrișori
Rețetă pentru o delicioasă supă cremoasă de cartofi acrișori, care vă va încălzi în zilele reci.
Ingrediente
- 1 kg Cartof
- 75 g Unt
- 2 ks Morcovi
- 3 cuișoare Usturoi
- 1 The Onion
- 1 Lingura Ardei dulce măcinat
- Coajă de lămâie
- 200 ml Smântână acră
- Sare și piper negru după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Se curăță de coajă, se curăță și se taie cartofii în bucăți mai mici. Se taie mărunt ceapa și morcovul. Presărați cățeii de usturoi.
Se topește untul într-o tigaie, se adaugă legumele tocate și se prăjesc până devin aurii.
Se transferă amestecul într-o cratiță, se adaugă boiaua măcinată, sarea, piperul și coaja de lămâie și se amestecă totul.
Se acoperă cu apă astfel încât legumele și cartofii să fie complet acoperite și se fierbe timp de aproximativ 30 de minute, până când cartofii sunt fragezi.
Când cartofii sunt fierți, se mixează cu un blender până când se omogenizează. Se lasă supa să fiarbă la foc mic un timp.
La final, se adaugă smântâna, se amestecă bine și se condimentează dacă este necesar.