Sursa :: Mizina by Getty Images
Supă cu linte
Supa de linte este unul dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare ale mele. Simplu de preparat, hrănitoare și sățioasă. Perfectă pentru zilele reci.
Ingrediente
- 200 g Linte
- 1 buc Morcov mare
- 1 buc ceapă
- 2 dinți Usturoi
- 11⁄2 litri Bulion de legume sau de pasăre
- 2 buc frunze de dafin
- sare și piper după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a spăla bine lintea sub jet de apă. Astfel, din punct de vedere igienic și preventiv, înainte de a elimina orice contaminare.
Apoi se încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie, se adaugă ceapa și morcovii tocați, se prăjește până când legumele încep să se glastreze. Eu am tăiat morcovii și ceapa în bucăți de mărime medie, astfel încât să se observe bine în supă.
Se adaugă usturoiul tocat și se prăjește încă un minut. Știți, usturoiul se arde repede, motiv pentru care îl adaug la sfârșit.
Se transferă legumele într-o oală, se adaugă lintea, foile de dafin și bulionul. Se gătește la foc mediu timp de aproximativ 30-40 de minute, până când lintea este moale.
La final, se asezonează după gust cu sare și piper.