Sursa :: Rixie from Canva
Supa de lux de praz
Supa de praz este o supă frumoasă și delicioasă care combină aromele de praz, cartofi și smântână. De fiecare dată când fac această supă, sunt uimită de modul în care ingrediente simple pot crea o aromă atât de bogată și echilibrată.
Ingrediente
- 2 Linguri Ulei de măsline
- 2 Tulpini Praz
- 2 bucată cartof mare
- 1 l Bulion (de pui sau de legume)
- sare și piper după gust
- 200 ml Cremă de gătit
Ultimele broșuri
Procedura
Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță la foc mediu-mare.
Adăugați prazul și sotați-l timp de aproximativ 5 minute, astfel încât să se înmoaie și să înceapă să prindă o culoare aurie. Este important ca prazul să nu se ardă - amestecarea regulată va împiedica acest lucru.
Apoi se adaugă cartofii, bulionul, sarea și piperul.
Lăsați supa să fiarbă până când cartofii sunt moi. Dacă vă plac supele cremoase, puteți folosi în acest moment un blender cu băț și puteți mixa supa.
La final, se adaugă smântâna de gătit, se amestecă și se lasă să se încălzească puțin.