Tartă cu mere și caramel
Combinatia de mere și caramel este grozavă. În plus, în această rețetă am încercat o versiune mai nutritivă de desert. Blat crocant, o porție generoasă de mere, fulgi și completat cu caramel de lapte de cocos.
Ingrediente
Corp
- 50 g Fulgi de ovăz mixați
- 50 g Făină integrală de speltă
- 50 g Făină de cocos
- 80 g Scrie untul
- 10 g Din zahăr de trestie
- 5 ro Apă
Umplutura
- 6 bucată Mere
- 2 linguriță Scorțișoară
- 1 ro miere
- 1 bucată budincă de vanilie
Zahăr pudră
- 15 g De fulgi de ovăz
- 30 g De făină integrală
- 15 g Zahăr de trestie
- 2 Articolul Scorțișoară
- 20 g Unt de gătit
Caramel
- 1 lapte de cocos light
- 30 g De zahăr de cocos
- 10 g ulei de cocos
- ciupitură Sare
Ultimele broșuri
Procedura
Amestecăm ingredientele pentru aluat și creăm un aluat. Așezăm un formular (diametru 22) cu hârtie de copt. Împingem aluatul pe fundul și pe marginea formei. Îl punem să se pre-coacă în cuptor la 180 de grade timp de aproximativ 10 minute.
Tăiem mărul în cuburi. Le amestecăm cu miere și scorțișoară și le gătim cu puțină apă până se înmoaie. Lăsăm merele moi să se răcească ușor. Apoi le amestecam cu pudră de budincă și le așezăm pe crustă.
Într-un bol amestecăm ingredientele pentru topping. Compoziția ar trebui să fie mai nisipoasă. Aplicăm pe umplutura de mere și dăm la cuptor la 180 de grade aproximativ 40 de minute.
Laptele de cocos cu zahăr de cocos se fierbe, amestecând constant, timp de aproximativ 25-30 de minute până se îngroașă. Adăugăm uleiul și amestecăm din nou. La final, adăugăm un praf de sare. Caramelul îl turnăm peste tarta ușor răcită.
Punem torta la frigider, unde o lăsăm să se răcească complet. 😊