PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay : leppäkerttu

Tocană rustică de carne tocată

Această tocană robustă și consistentă a fost de mai multe ori colacul nostru de salvare în zilele reci de iarnă. Prospețimea legumelor și a cartofilor, combinată cu aroma savuroasă a cărnii tocate, constituie o combinație delicioasă. Adăugați pâine prăjită sau o baghetă proaspătă și ziua este salvată. Fiecare lingură îmi amintește de multele ocazii în care am pregătit și savurat acest fel de mâncare cu bucurie și entuziasm.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Carne tocată amestecată Adăugat la
  • 4 scavenger Adăugat la
  • 3 Cartofi Adăugat la
  • 2 ceapă Adăugat la
  • 2 căței de usturoi Adăugat la
  • 1 roșu Ardei Adăugat la
  • 1 l bulion de pui Adăugat la
  • 2 Tablespoon piure de roșii Adăugat la
  • 1 Tablespoon paprika măcinată - dulce Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • Ulei de măsline pentru prăjire Adăugat la
  • Pătrunjel pentru a decora Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

50 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti tocănița de carne tocată, se spală morcovii, cartofii și ardeii și se taie în bucăți de mărimea unei mușcături. Vă recomand să nu tăiați cartofii prea mărunt, pentru a nu se desface în tocană.

2. Pasul

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare și se prăjește carnea tocată în el. Experiența a arătat că uleiul de măsline este mai bun decât alte uleiuri, deoarece adaugă o aromă bună preparatului.

3. Pasul

Acum se toacă mărunt ceapa și usturoiul și se adaugă la carnea tocată. Imediat ce ceapa devine translucidă, adăugați piureul de roșii și prăjiți.

4. Pasul

Acum adăugați legumele tocate, bulionul de pui și boiaua. Amestecați totul bine, apoi acoperiți și gătiți la foc mediu timp de 30 de minute. Se amestecă tocănița din când în când.

5. Pasul

La final, se adaugă sare și piper și se amestecă din nou totul bine. Condimentați întotdeauna tocănița după gust, deoarece cantitatea de condimente poate varia.

6. Pasul

Tocănița rustică de carne tocată se servește caldă și se ornează cu pătrunjel. Cred că ierburile proaspete adaugă farmecul rustic al tocăniței.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou