PUBLICITATE
Tort de mac fără făină
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
16
Avem nevoie de corp pentru
- 200 g Unt de mac
- 4 bucată ou
- 35 ml ulei
- 80 g iaurt
- ciupitură Sare
- 80 g zahăr cristal
- 1 linguriță praf de copt
Umplutura
- 200 ml frișcă bătută
- 250 g Brânză grasă
- 1 ks zahăr vanilat
- 1⁄2 bucată Suc de portocale
- suc de lămâie
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
70 min.
1. Pasul
Separam albușurile de gălbenușuri. Batem gălbenușurile cu zahăr până devin spumoase, adăugăm ulei și iaurt și amestecăm. Adăugăm făina de mac la acest amestec și praful de copt cu cremor tartar. La final, amestecăm ușor cu albușurile bătute cu un vârf de sare. Coacem la 180 de grade timp de 30 de minute. După coacere, tăiem tortul răcit și îl umplem.
2. Pasul
Amestecam smantana, branza de vaci si zaharul. La final, adaugam sucul de portocala. Aplicam 2/3 din crema pe blat si stratificam cu cirese. Acoperim cu a doua foaie de aluat si aplicam 1/3 din crema pe partea de sus. Adaugam cirese, fulgi de migdale si menta.