PUBLICITATE

Tort de mac fără făină

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
16

Avem nevoie de corp pentru

  • 200 g Unt de mac Adăugat la
  • 4 bucată ou Adăugat la
  • 35 ml ulei Adăugat la
  • 80 g iaurt Adăugat la
  • ciupitură Sare Adăugat la
  • 80 g zahăr cristal Adăugat la
  • 1 linguriță praf de copt Adăugat la

Umplutura

  • 200 ml frișcă bătută Adăugat la
  • 250 g Brânză grasă Adăugat la
  • 1 ks zahăr vanilat Adăugat la
  • 12 bucată Suc de portocale Adăugat la
  • suc de lămâie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

70 min.
1. Pasul

Separam albușurile de gălbenușuri. Batem gălbenușurile cu zahăr până devin spumoase, adăugăm ulei și iaurt și amestecăm. Adăugăm făina de mac la acest amestec și praful de copt cu cremor tartar. La final, amestecăm ușor cu albușurile bătute cu un vârf de sare. Coacem la 180 de grade timp de 30 de minute. După coacere, tăiem tortul răcit și îl umplem.

2. Pasul

Amestecam smantana, branza de vaci si zaharul. La final, adaugam sucul de portocala. Aplicam 2/3 din crema pe blat si stratificam cu cirese. Acoperim cu a doua foaie de aluat si aplicam 1/3 din crema pe partea de sus. Adaugam cirese, fulgi de migdale si menta.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou