PUBLICITATE

Sursa :: etorres69 from Getty Images

Tort de panettone de ciocolată de Crăciun

Prăjitură tradițională italiană panettone de Crăciun cu ciocolată. Este nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi preparat din cauza creșterii, dar rezultatul merită.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 500 g făină Adăugat la
  • 100 g De zahăr cristalin Adăugat la
  • 150 g Unt Adăugat la
  • 200 ml Lapte Adăugat la
  • 50 g drojdie Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • 200 g Ciocolată Adăugat la
  • 2 bucată ouă Adăugat la
  • 100 g Nuci măcinate Adăugat la
  • Un vârf de cuțit de cardamom Adăugat la
  • 12 linguri Scorțișoară Adăugat la
  • Coajă de lămâie Adăugat la
  • Coaja de portocală Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

4 min.
1. Pasul

În primul rând, pregătiți fermentul de aluat acrișor. Adăugați în lapte drojdia, 1 lingură de zahăr și un vârf de cuțit de făină. Se amestecă bine și se lasă la crescut timp de 10 minute.

2. Pasul

Se pune făina într-un castron mare, se adaugă boiaua, restul de zahăr, untul topit, ouăle, coaja rasă de lămâie și de portocală, cardamomul și scorțișoara. Amestecați amestecul și frământați aluatul. Trebuie să știi că, chiar dacă aluatul pare lipicios, nu te panica. După un timp, puneți-l deoparte și lăsați-l să crească timp de o oră sau cam așa ceva, până ajunge.

3. Pasul

Între timp, tăiați ciocolata și nucile în bucăți mici. Adăugați ciocolata și nucile în aluat și frământați din nou.

4. Pasul

Se pune aluatul în forma de panettone și se lasă să crească timp de aproximativ 30 de minute.

5. Pasul

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40 de minute.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou