Sursa :: etorres69 from Getty Images
Tort de panettone de ciocolată de Crăciun
Prăjitură tradițională italiană panettone de Crăciun cu ciocolată. Este nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi preparat din cauza creșterii, dar rezultatul merită.
Ingrediente
- 500 g făină
- 100 g De zahăr cristalin
- 150 g Unt
- 200 ml Lapte
- 50 g drojdie
- un vârf de cuțit de sare
- 200 g Ciocolată
- 2 bucată ouă
- 100 g Nuci măcinate
- Un vârf de cuțit de cardamom
- 1⁄2 linguri Scorțișoară
- Coajă de lămâie
- Coaja de portocală
Ultimele broșuri
Procedura
În primul rând, pregătiți fermentul de aluat acrișor. Adăugați în lapte drojdia, 1 lingură de zahăr și un vârf de cuțit de făină. Se amestecă bine și se lasă la crescut timp de 10 minute.
Se pune făina într-un castron mare, se adaugă boiaua, restul de zahăr, untul topit, ouăle, coaja rasă de lămâie și de portocală, cardamomul și scorțișoara. Amestecați amestecul și frământați aluatul. Trebuie să știi că, chiar dacă aluatul pare lipicios, nu te panica. După un timp, puneți-l deoparte și lăsați-l să crească timp de o oră sau cam așa ceva, până ajunge.
Între timp, tăiați ciocolata și nucile în bucăți mici. Adăugați ciocolata și nucile în aluat și frământați din nou.
Se pune aluatul în forma de panettone și se lasă să crească timp de aproximativ 30 de minute.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40 de minute.