PUBLICITATE

Sursa :: NoirChocolate from Getty Images

Tort fără gluten cu semințe de mac

Rețetă pentru o prăjitură delicioasă fără gluten cu semințe de mac și mascarpone.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8

Aluat:

  • 320 g Masă de semințe de mac Adăugat la
  • 120 g Lapte condensat dulce Adăugat la
  • 6 bucată Albușuri de ou Adăugat la
  • 250 g zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 220 g Făină de migdale Adăugat la
  • 80 g Unt Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • 1 ro Praf de copt Adăugat la

Umplutură:

  • 1500 g mascarpone Adăugat la
  • 100 g Brânză de vaci fină Adăugat la
  • 25 g Zahăr din trestie Adăugat la
  • 12 bucată suc de lămâie Adăugat la
  • Gem Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Se răcesc albușurile până la temperatura camerei și apoi se bat cu un vârf de sare până când devin tari.

2. Pasul

Puneți untul, zahărul pudră, laptele condensat și semințele de mac într-un castron și amestecați până la omogenizare. Este important ca toate ingredientele să fie la aceeași temperatură.

3. Pasul

Se amestecă făina de migdale cu praful de copt și apoi se adaugă la amestecul de semințe de mac.

4. Pasul

În cele din urmă, se încorporează ușor albușurile în amestecul de semințe de mac.

5. Pasul

Se pune aluatul în forma de tort și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 40 de minute, sau până când partea de sus este fermă și aurie.

6. Pasul

După ce s-a copt, se lasă prăjitura să se răcească și se taie în două.

7. Pasul

Se întinde gemul și umplutura de mascarpone peste cochilii.

8. Pasul

Într-un bol, se amestecă mascarpone cu brânza de vaci, zahărul și sucul de lămâie.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou