Sursa :: NoirChocolate from Getty Images
Tort fără gluten cu semințe de mac
Rețetă pentru o prăjitură delicioasă fără gluten cu semințe de mac și mascarpone.
Ingrediente
Aluat:
- 320 g Masă de semințe de mac
- 120 g Lapte condensat dulce
- 6 bucată Albușuri de ou
- 250 g zahăr de cofetărie
- 220 g Făină de migdale
- 80 g Unt
- un vârf de cuțit de sare
- 1 ro Praf de copt
Umplutură:
- 1500 g mascarpone
- 100 g Brânză de vaci fină
- 25 g Zahăr din trestie
- 1⁄2 bucată suc de lămâie
- Gem
Ultimele broșuri
Procedura
Se răcesc albușurile până la temperatura camerei și apoi se bat cu un vârf de sare până când devin tari.
Puneți untul, zahărul pudră, laptele condensat și semințele de mac într-un castron și amestecați până la omogenizare. Este important ca toate ingredientele să fie la aceeași temperatură.
Se amestecă făina de migdale cu praful de copt și apoi se adaugă la amestecul de semințe de mac.
În cele din urmă, se încorporează ușor albușurile în amestecul de semințe de mac.
Se pune aluatul în forma de tort și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 40 de minute, sau până când partea de sus este fermă și aurie.
După ce s-a copt, se lasă prăjitura să se răcească și se taie în două.
Se întinde gemul și umplutura de mascarpone peste cochilii.
Într-un bol, se amestecă mascarpone cu brânza de vaci, zahărul și sucul de lămâie.