Sursa :: Pixabay : flockine
Turmeric Latte "Lapte de aur
Turmeric Latte sau "Laptele de aur" este o băutură lăptoasă, încălzitoare și răcoritoare, perfectă pentru serile reci. Iubesc această rețetă și am făcut-o de nenumărate ori. Combinația de turmeric, ghimbir și scorțișoară este o adevărată senzație de gust și oferă, în același timp, numeroase beneficii pentru sănătate. Trucul este să fierbeți ușor ghimbirul și turmericul la foc mic pentru a le elibera toată aroma. Încercați!
Ingrediente
- 2 Cupe Lapte de migdale (laptele de vacă sau laptele de soia funcționează de asemenea bine)
- 1 Lingură de ceai Pulbere de turmeric
- 1 mic O bucată de ghimbir proaspăt, tocat fin
- 1⁄2 Lingură de ceai Scorțișoară pudră
- 2 Lingură de ceai Miere (opțional)
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a prepara turmeric latte, se toarnă laptele într-o cratiță mică și se încălzește la foc mediu. Vă recomand să nu aduceți laptele la fierbere, deoarece acest lucru poate afecta gustul.
Se adaugă pudra de turmeric, ghimbirul tocat și pudra de scorțișoară. Se amestecă amestecul pe tot parcursul pentru a preveni formarea de cocoloașe. Cu cât lăsați băutura să fiarbă mai mult timp la foc mic, cu atât aroma va fi mai intensă.
Odată ce laptele este suficient de fierbinte și condimentele sunt bine încorporate, se ia vasul de pe foc și se îndulcește băutura cu miere, după gust. Nu uitați să nu dizolvați mierea într-un lichid prea fierbinte, deoarece acest lucru îi poate deteriora substanțele nutritive.
Împărțiți cafeaua cu turmeric latte între două cești și savurați-o fierbinte.