Sursa :: ingermarthe from Getty Images
Vin de casă
Rețetă pentru prepararea unui vin de casă delicios din struguri.
Ingrediente
- 30 kg struguri
- 7 kg Zahăr
- Drojdie de vin
- apă
Ultimele broșuri
Procedura
În primul rând, pregătiți strugurii - adică spălați-i și îndepărtați tulpinile.
Apoi zdrobiți strugurii - puteți face acest lucru manual sau cu un zdrobitor special pentru struguri.
Strugurii zdrobiți fermentează direct după câteva ore, cu ajutorul drojdiei. Adăugați drojdia la struguri.
Adăugați zahărul împreună cu drojdia - cantitatea depinde de dulceața strugurilor și de preferințe, eu personal adaug aproximativ 7 kg pentru cantitatea totală.
Se transferă întregul amestec de struguri, zahăr și drojdie într-un vas de fermentare (de preferat din sticlă sau oțel inoxidabil) și se lasă într-un loc cald și liniștit.
Verificați evoluția fermentației la câteva zile sau cel puțin o dată pe săptămână. În special, observați spuma de la suprafață, care corespunde procesului de fermentare.
După ce fermentația este completă (aproximativ 1-2 săptămâni), lăsați vinul să se învechească încă o lună. După acest timp, strecurați vinul și puneți-l într-un butoi pentru maturare ulterioară.
După maturare (care poate dura 4-5 luni), puteți deschide prima sticlă și vă puteți bucura de rezultatul muncii dumneavoastră.