Sursa :: Daniel Timothy Allison Credit: 123RF
Aluat de biscuiți de casă à la Thermomix
Această rețetă este de mult timp o tradiție în casa noastră. Am preparat-o de multe ori în bucătăria mea cu ajutorul trustului meu Thermomix și întotdeauna am găsit ușor de obținut consistența perfectă pentru aluatul de biscuiți. Sper să vă placă la fel de mult ca și nouă!
Ingrediente
- 250 g făină
- 125 g zahăr
- 125 g unt înmuiat
- 1 ou
- 1 Pachet zahăr vanilat
- 1 Pinch sare
- Orice decorațiuni pe care le doriți: Sprinkles, nuci, ciocolată, etc.
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a face aluatul de biscuiți Thermomix, adăugați mai întâi făina, zahărul, untul moale, oul, zahărul vanilat și sarea în bolul Thermomix. Mie personal îmi place să mă asigur că untul este foarte moale pentru a obține cele mai bune rezultate.
Folosiți setarea pentru aluat și frământați aluatul timp de 2-3 minute. Aceasta este o joacă de copil cu Thermomix.
Scoateți aluatul din castron și înfășurați-l în folie alimentară. Apoi puneți-l în frigider pentru aproximativ 30 de minute. Acest pas este esențial și consider că îi conferă aluatului fermitatea perfectă pentru a putea fi lucrat cu ușurință cu freza mai târziu.
Preîncălziți cuptorul la 180° C.
Se întinde aluatul pe o suprafață de lucru ușor presărată cu făină și se taie formele dorite. Îmi place această etapă pentru că aici fiecare își poate lăsa creativitatea să zburde. Copiii mei se distrează întotdeauna foarte mult la decuparea biscuiților.
Puneți biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-i timp de aproximativ 10-12 minute sau până când devin aurii. La coacere, vă sfătuiesc să fiți cu ochii pe biscuiți, deoarece fiecare cuptor se coace diferit și nu doriți să vă ardeți biscuiții perfect formați!