Sursa :: Pixabay : Hans
Batoane de vanilie de casă
Îmi place această rețetă de batoane de vanilie. Este o rețetă pe care am făcut-o de nenumărate ori și toată lumea o adoră. Batoanele de vanilie sunt crocante și dulci, iar aroma de vanilie este foarte intensă. Sunt cadoul perfect în perioada Crăciunului sau doar pentru gustări între timp.
Ingrediente
- 200 g făină autogresată
- 1 Pinch sare
- 100 g unt
- 80 g zahăr
- 2 gălbenuș
- 2 Păstăi de vanilie
- 1 Ouă (pentru împrăștiere)
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a prepara rețeta de batoane cu vanilie, mai întâi se cerne făina într-un bol și se adaugă sarea. Mi se pare cel mai bine să cerni făina pentru a evita cocoloașele și pentru a obține o consistență mai bună.
Se taie untul în bucăți mici și se adaugă la făină. Apoi se adaugă zahărul și gălbenușul de ou.
Se taie păstaia de vanilie pe lungime și se scot semințele. Se adaugă în castron.
Se frământă toate ingredientele până se obține un aluat neted, cu ajutorul mâinilor sau al unui sucitor. Mi se pare cel mai bine să frământați aluatul cu mâinile pentru a vă asigura că toate ingredientele sunt bine amestecate.
Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați-l să se odihnească în frigider timp de aproximativ 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt.
Scoateți aluatul din frigider și dați-i forma unui rulou pe o suprafață presărată cu făină. Apoi se taie în bastonașe de aproximativ 1 cm lățime.
Se așază bețișoarele pe tava de copt pregătită, se ung cu oul bătut și se presară zahăr.
Se coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 10-15 minute, până când se rumenesc. Stați cu ochii pe ele în timp ce se coc, deoarece se pot arde rapid.
După coacere, lăsați batoanele de vanilie să se răcească complet pe un grătar de sârmă.