PUBLICITATE

Sursa :: Firn via iStockPhotos

Baumkuchenspitzen pentru Crăciun

Pentru mine, aceste minunate Baumkuchenspitzen fac parte din sezonul Crăciunului la fel de mult ca și bradul de Crăciun. Le-am făcut de nenumărate ori și de fiecare dată este o mică sărbătoare să vezi cum iese la iveală, strat după strat, prăjitura aurie și parfumată. Cu ajutorul procedeului meu și cu puțină răbdare, cu siguranță veți reuși să obțineți aceste delicioase Baumkuchenspitzen.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
30

Pentru aluat:

  • 6 ouă Adăugat la
  • 250 g zahăr Adăugat la
  • 1 Pachet zahăr vanilat Adăugat la
  • 200 g Pastă de marțipan Adăugat la
  • Coaja de la o lămâie organică Adăugat la
  • 250 g unt înmuiat Adăugat la
  • 250 g făină autogresată Adăugat la
  • 1 Pachet praf de copt Adăugat la

Pentru glazură:

  • 200 g ciocolată dulce-amăruie Adăugat la
  • 2 Lingură ulei de nucă de cocos Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

100 min.
1. Pasul

1. Pentru a coace Baumkuchenspitzen, mai întâi se preîncălzește cuptorul la 250 de grade căldură sus/jos. Apoi ungeți o formă de pâine și puneți-o deoparte.

2. Pasul

Apoi separăm ouăle. Întotdeauna fac acest lucru cu atenție, deoarece gălbenușurile de ou au o influență majoră asupra consistenței aluatului.

3. Pasul

Într-un castron mare, se amestecă gălbenușurile de ou, zahărul și zahărul vanilat. Se frământă pasta de marțipan (un mic sfat: dacă marțipanul este prea tare, îl puteți încălzi puțin înainte). Adăugați apoi coaja de lămâie și untul înmuiat și amestecați totul bine.

4. Pasul

În etapa următoare, se amestecă făina și praful de copt și se cerne treptat în amestecul de ouă pentru a evita cocoloașe mari.

5. Pasul

Acum bateți albușurile de ou până devin tari și încorporați-le cu grijă în aluat.

6. Pasul

Acum este timpul pentru straturi: Turnați aproximativ 2 linguri din aluatul nostru în forma de pâine pregătită și întindeți-l uniform. Repetați acest proces de aproximativ 10-12 ori și coaceți prăjitura timp de 3-4 minute pentru fiecare strat.

7. Pasul

Când nu mai există aluat, scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească bine.

8. Pasul

Între timp, se topește ciocolata la bain-marie. După ce prăjitura s-a răcit și s-a răsturnat, se taie în cuburi. Se scufundă aceste cuburi în ciocolata topită și se lasă să se scurgă pe un grătar de sârmă. Minunatele noastre Baumkuchenspitzen festive sunt gata!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou