Sursa :: Firn via iStockPhotos
Baumkuchenspitzen pentru Crăciun
Pentru mine, aceste minunate Baumkuchenspitzen fac parte din sezonul Crăciunului la fel de mult ca și bradul de Crăciun. Le-am făcut de nenumărate ori și de fiecare dată este o mică sărbătoare să vezi cum iese la iveală, strat după strat, prăjitura aurie și parfumată. Cu ajutorul procedeului meu și cu puțină răbdare, cu siguranță veți reuși să obțineți aceste delicioase Baumkuchenspitzen.
Ingrediente
Pentru aluat:
- 6 ouă
- 250 g zahăr
- 1 Pachet zahăr vanilat
- 200 g Pastă de marțipan
- Coaja de la o lămâie organică
- 250 g unt înmuiat
- 250 g făină autogresată
- 1 Pachet praf de copt
Pentru glazură:
- 200 g ciocolată dulce-amăruie
- 2 Lingură ulei de nucă de cocos
Ultimele broșuri
Procedura
1. Pentru a coace Baumkuchenspitzen, mai întâi se preîncălzește cuptorul la 250 de grade căldură sus/jos. Apoi ungeți o formă de pâine și puneți-o deoparte.
Apoi separăm ouăle. Întotdeauna fac acest lucru cu atenție, deoarece gălbenușurile de ou au o influență majoră asupra consistenței aluatului.
Într-un castron mare, se amestecă gălbenușurile de ou, zahărul și zahărul vanilat. Se frământă pasta de marțipan (un mic sfat: dacă marțipanul este prea tare, îl puteți încălzi puțin înainte). Adăugați apoi coaja de lămâie și untul înmuiat și amestecați totul bine.
În etapa următoare, se amestecă făina și praful de copt și se cerne treptat în amestecul de ouă pentru a evita cocoloașe mari.
Acum bateți albușurile de ou până devin tari și încorporați-le cu grijă în aluat.
Acum este timpul pentru straturi: Turnați aproximativ 2 linguri din aluatul nostru în forma de pâine pregătită și întindeți-l uniform. Repetați acest proces de aproximativ 10-12 ori și coaceți prăjitura timp de 3-4 minute pentru fiecare strat.
Când nu mai există aluat, scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească bine.
Între timp, se topește ciocolata la bain-marie. După ce prăjitura s-a răcit și s-a răsturnat, se taie în cuburi. Se scufundă aceste cuburi în ciocolata topită și se lasă să se scurgă pe un grătar de sârmă. Minunatele noastre Baumkuchenspitzen festive sunt gata!