Sursa :: FB: 1000 pomysłów na obiad i nie tylko
Bile de cartofi
Chiftelele de cartofi sunt una dintre mâncărurile mele preferate. Sunt perfecte ca o gustare sau ca garnitură pentru carne sau pește.
Ingrediente
- 1 kg Cartofi
- 2 buc ouă
- 150 g Făină de cartofi
- sare și piper după gust
- Ulei de prăjit
Ultimele broșuri
Procedura
Se spală bine cartofii, se curăță de coajă și se pun la fiert ușor în apă cu sare. Din experiența mea, vă recomand să radeți cartofii fierți pe o răzătoare cu ochiuri fine pentru a obține un amestec de cartofi omogen.
Adăugați făina și ouăle la cartofii răciți și amestecați totul bine. Totul trebuie să formeze o masă elastică care nu se lipește de mâini. Dacă amestecul este prea lipicios, puteți adăuga mai multă făină.
Se formează bile mici din acest amestec (cu diametrul de aproximativ 2 cm). Acest lucru se poate face rapid și ușor, umezindu-vă mâinile cu apă.
Într-o oală adâncă, se încinge uleiul și se prăjesc chiflele la foc mediu până când devin aurii și crocante. Nu uitați să nu le prăjiți prea mult timp, deoarece pot deveni prea tari.
După ce bilele sunt prăjite, se scot cu o lingură cu fantă și se scurg pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de grăsime.