Sursa :: AmalliaEka from Getty Images
Brownies de sfeclă roșie fără făină
Am dat peste această prăjitură sănătoasă când căutam o modalitate de a folosi eficient resturile de sfeclă pe care le aveam în frigider. Am înlocuit făina de migdale cu făină de migdale, iar gustul rezultat este fenomenal.
Ingrediente
- 250 g Sfeclă roșie fiartă
- 100 g ciocolată neagră
- 70 g Făină de migdale
- 2 bucată ouă
- 50 g Miere sau sirop de arțar
- 3 ro Cacao
- Un vârf de cuțit de sare de mare
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, preîncălziți cuptorul la 180°C. Pasați sfecla gătită, eu am folosit un blender de mână.
Apoi se prepară ciocolata. Se topește într-o baie de apă și se lasă să se răcească puțin.
În etapa următoare, se amestecă toate ingredientele uscate, adică făina de migdale, cacao.
Se bat ouăle cu mierea sau siropul până devin spumoase. Se adaugă sfecla roșie și apoi amestecul de ciocolată.
În cele din urmă, se amestecă ingredientele uscate. Bateți doar până când ingredientele sunt combinate.
Se toarnă aluatul finit în forma unsă și se dă la cuptor pentru 25 de minute.