Sursa :: Pixabay: Ekologiskt_Skafferi
Ceapă murată rapidă și ușoară de casă
Acestea sunt atât de simplu de făcut și au un gust mult mai bun decât orice ai putea cumpăra vreodată de la un magazin!
Ingrediente
- 1 Ceapă roșie mare (merge și ceapa albă sau galbenă)
- 1 ceașcă De oțet alb
- 1 lingură de zahăr
- 11⁄2 linguriță de sare
- 1 ceașcă De apă călduță, doar cât să se dizolve zahărul și sarea
- Alte arome pe care ați putea dori să le adăugați sunt: semințe de coriandru, boabe de piper, căței de usturoi etc., dar acestea sunt opționale.
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a curăța și a tăia ceapa în felii subțiri. Am descoperit că o mandolină este foarte utilă pentru a obține acele felii uniforme și subțiri, dar dacă nu aveți una, un cuțit bine ascuțit va fi de ajuns.
Într-o cană sau într-un bol mic, dizolvați zahărul și sarea în apa caldă, amestecând până când nu mai există granule. Astfel se creează saramura care stă la baza oricărui proces de murare.
La soluția dizolvată de zahăr și sare se adaugă oțetul și se amestecă bine.
Dacă preferați un plus de aromă în ceapa murată, nu ezitați să adăugați alte arome în soluția de saramură de mai sus. Prăjirea condimentelor în prealabil poate cu siguranță să intensifice jocul de arome!
Acum vine pasul crucial, într-un borcan curat (de preferat un borcan mason), puneți feliile de ceapă în straturi. Odată ce ați făcut acest lucru, turnați soluția de saramură peste ceapă, asigurându-vă că aceasta este complet scufundată. Folosind un bețișor sau un cuțit de unt, eliberați orice bule de aer prinse în borcan.
Începe perioada de așteptare! Închideți borcanul și lăsați-l să stea pe tejghea cel puțin o oră înainte de a-l pune la frigider. Nu uitați, lăsându-l să stea mai mult timp îmbunătățește exponențial gustul!