PUBLICITATE

Sursa :: Daniel_Dash from Canva

Chifle cu afine

Rulourile de afine sunt unul dintre produsele mele de patiserie iubite. Sunt cele mai bune calde, când fructele de pădure sunt încă ușor calde și aluatul este moale și pufos. Sunt un deliciu perfect după-amiaza pentru întreaga familie, mai ales că sunt incredibil de ușor și rapid de preparat.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 300 g Făinuri Adăugat la
  • 1 linguriță Praf de copt Adăugat la
  • 12 lingurițe Săruri Adăugat la
  • 75 g Zahăr Adăugat la
  • 100 g Unt rece Adăugat la
  • 150 ml Lapte rece Adăugat la
  • 200 g Fructe de padure Adăugat la
  • Ou pentru ungerea chiflelor Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Se cerne făina într-un castron, se adaugă praful de copt, sarea și zahărul. Se amestecă.

2. Pasul

Adaugă untul tăiat cubulețe și toacă-l împreună cu făina până când obții o consistență sfărâmicioasă. Aici este bine să grăbiți lucrurile pentru ca untul să nu aibă timp să se încingă prea tare.

3. Pasul

Se adaugă laptele și se frământă rapid aluatul. Dacă este prea lipicios, puteți adăuga puțină făină.

4. Pasul

Adăugați fructele de pădure în aluat și amestecați ușor pentru a le distribui uniform.

5. Pasul

Se formează chifle din aluat și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

6. Pasul

La final, se ung chiflele cu un ou bătut. Acest lucru le va da o culoare frumoasă în timpul coacerii.

7. Pasul

Se coace timp de aproximativ 20-25 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, până când chiflele sunt frumos rumenite.

8. Pasul

Se răcesc chiflele finite pe plită.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou