Sursa :: Daniel_Dash from Canva
Chifle cu afine
Rulourile de afine sunt unul dintre produsele mele de patiserie iubite. Sunt cele mai bune calde, când fructele de pădure sunt încă ușor calde și aluatul este moale și pufos. Sunt un deliciu perfect după-amiaza pentru întreaga familie, mai ales că sunt incredibil de ușor și rapid de preparat.
Ingrediente
- 300 g Făinuri
- 1 linguriță Praf de copt
- 1⁄2 lingurițe Săruri
- 75 g Zahăr
- 100 g Unt rece
- 150 ml Lapte rece
- 200 g Fructe de padure
- Ou pentru ungerea chiflelor
Ultimele broșuri
Procedura
Se cerne făina într-un castron, se adaugă praful de copt, sarea și zahărul. Se amestecă.
Adaugă untul tăiat cubulețe și toacă-l împreună cu făina până când obții o consistență sfărâmicioasă. Aici este bine să grăbiți lucrurile pentru ca untul să nu aibă timp să se încingă prea tare.
Se adaugă laptele și se frământă rapid aluatul. Dacă este prea lipicios, puteți adăuga puțină făină.
Adăugați fructele de pădure în aluat și amestecați ușor pentru a le distribui uniform.
Se formează chifle din aluat și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
La final, se ung chiflele cu un ou bătut. Acest lucru le va da o culoare frumoasă în timpul coacerii.
Se coace timp de aproximativ 20-25 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, până când chiflele sunt frumos rumenite.
Se răcesc chiflele finite pe plită.