Sursa :: vschlichting for Adobe Stock
Ciocolata din cuptor
Coacerea este unul dintre lucrurile mele preferate, iar acest chec de ciocolată coaptă la cuptor este de fapt unul dintre preferatele mele. Rețeta este destul de simplă și oferă o variație plăcută față de ciocolata tipică. Iar partea cea mai bună este că vă puteți juca cu ingredientele pentru a personaliza ciocolata în funcție de preferințele personale.
Ingrediente
- 400 g Ciocolată (cu lapte, neagră sau albă - în funcție de preferințele dumneavoastră)
- O selecție de topping-uri, cum ar fi nuci, fructe uscate sau bezele
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a face caș de ciocolată din cuptor, începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180°C. Am constatat că este mai bine să preîncălziți cuptorul cu cel puțin 10 minute înainte de coacere, pentru ca acesta să ajungă la temperatura potrivită.
În timp ce cuptorul se preîncălzește, tăiați ciocolata în bucăți mici. În funcție de tipul de ciocolată pe care îl folosiți, acest lucru poate fi mai ușor sau mai dificil. În cazul ciocolatei cu lapte, de exemplu, este adesea suficient să o rupeți pur și simplu.
Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt. Se întinde ciocolata tocată uniform pe tavă. Este important să nu îngrămădiți ciocolata, altfel nu se va topi cum trebuie.
Se pune tava de copt în cuptorul preîncălzit și se coace ciocolata timp de aproximativ 10-12 minute. Stați cu ochii pe ciocolată pentru a vă asigura că nu se arde. Ar trebui să fie doar suficient de topită pentru a se întinde cu ușurință cu o lingură.
Scoateți tava de copt din cuptor și presărați în mod egal toppingurile alese peste ciocolata topită. Presați-le puțin în ciocolată pentru ca acestea să adere bine.
Se lasă ciocolata ruptă să se răcească complet. De asemenea, o puteți pune în frigider pentru a accelera procesul. Odată ce ciocolata s-a întărit, o puteți rupe în bucăți și vă puteți bucura de ea. Chipsurile de ciocolată învelite în celofan reprezintă un cadou minunat de Crăciun.