Ciorba de lobodă - o explozie de arome și gusturi într-un bol fumegând!
Descoperă savoarea autentică a bucătăriei românești cu o porție fumegândă de ciorbă de lobodă, plină de legume proaspete și condimente delicioase!
Ingrediente
- 500 g lobodă
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 2 cartof
- 2 ardei grași
- 2 linguri ulei
- 2 l apă
- 1 lingură sare
- 1 lingură boia dulce
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de leuștean
- 1 lingură oțet
Ultimele broșuri
Procedura
Spălați bine loboda și tăiați frunzele în bucăți mari. Curățați și tăiați ceapa, morcovii, cartofii și ardeii în cuburi mici.
Încingeți uleiul într-un vas mare și adăugați ceapa. Căliți ceapa timp de 2-3 minute până devine transparentă. Adăugați morcovii, cartofii și ardeii și amestecați bine. Căliți legumele timp de 5-7 minute până se înmoaie ușor.
Adăugați loboda și amestecați bine. Turnați apa peste legume și adăugați sare și boia dulce.
Lăsați supa să fiarbă timp de 20-30 de minute până când legumele sunt bine fierte. Adăugați oțetul și amestecați. Serviți ciorba fierbinte, garnisită cu frunze de pătrunjel și leuștean.