:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/-_Zj1cd8y-y0H9DU7bxA/42f9ba7765809b75a773275f887210.jpeg)
Ciorbă delicioasă de fasole cu afumătură - rețeta tradițională românească
Ciorba delicioasă de fasole cu afumătură este perfectă pentru a te încălzi în zilele reci de iarnă sau pentru a te bucura de o cină cu familia și prietenii.
Ingrediente
- 500 g fasole albă uscată
- 300 g afumătură kaizer costiță afumată sau pastramă
- 2 cepe medii
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de păstârnac
- 1 ardei gras roșu
- 2 cartofi mari
- 1 lingură sare
- 1 lingură boia de ardei dulce
- 1 lingură ulei
- 2 l apă
Ultimele broșuri
Procedura
Fierbe fasolea în apă cu puțină sare până când este aproape moale, apoi strecoară și pune deoparte.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/-_Zj1cd8y-y0H9DU7bxA/6d10ca4907b67b37fd4df147b40c71.jpeg)
Sursa :: Youtube
Taie ceapa, morcovii, păstârnacul și ardeii în cuburi mici și pune-le într-o oală mare împreună cu uleiul. Sotează ingredientele la foc mediu până când legumele devin moi și încep să se rumenească, apoi adaugă cartofii tăiați în cuburi și apa.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/-_Zj1cd8y-y0H9DU7bxA/7f889277e408b74fb2faa586fff4ce.jpeg)
Sursa :: Youtube
Adaugă afumătura, fasolea fiartă, sare și boiaua de ardei dulce în oală și lasă să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute sau până când cartofii sunt gătiți.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/-_Zj1cd8y-y0H9DU7bxA/ce2e8e32ae74485010581192d70483.jpeg)
Sursa :: Youtube
Adaugă leușteanul tocat fin și mai lasă ciorba să fiarbă încă 5 minute. Servește ciorba caldă, alături de un ardei iute și o felie de pâine proaspătă.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/-_Zj1cd8y-y0H9DU7bxA/1ba5116a5a524e8bf3110f41935ea3.jpeg)
Sursa :: Youtube