:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/MN3CGpk2tO2WM--GI8Qv/3f214bcf93a58db3652670b421c745.jpeg)
Clătite pufoase - Deliciul dimineții!
Clătitele pufoase sunt un clasic al micului dejun, perfecte pentru a începe ziua cu energie și bună dispoziție. Această rețetă este extra pufoasă și ușor de preparat și va fi cu siguranță un hit la micul dejun.
Ingrediente
- 1 cană făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1⁄2 linguriță sare
- 3 linguri zahăr
- 2 linguri lapte
- 3 ou
- Esență de vanilie opțional
- Ulei sau unt pentru gătit
Ultimele broșuri
Procedura
Într-un bol, amestecați făina, praful de copt și sarea.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/MN3CGpk2tO2WM--GI8Qv/e9d857ee19d5d12932513f9c1adac1.jpeg)
Sursa :: Youtube
În alt bol, amestecați laptele, gălbenușurile și vanilia (opțional).
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/MN3CGpk2tO2WM--GI8Qv/995c550f0940617b95debb0ccf1a90.jpeg)
Sursa :: Youtube
Combinați cele două amestecuri și amestecați bine cu un tel până când obțineți o compoziție omogenă și fără cocoloașe.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/MN3CGpk2tO2WM--GI8Qv/2cd42a650196b81cab67e307fe913e.jpeg)
Sursa :: Youtube
În alt bol, bateți albușurile până obțineți o spumă fermă. Adăugați treptat zahărul și mixați până acesta se topește și obțineți o compoziție fermă și lucioasă.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/MN3CGpk2tO2WM--GI8Qv/5964baad1b0662b80ae6a1a1baed08.jpeg)
Sursa :: Youtube
Adăugați albușul peste aluat și amestecați ușor până obțineți o compoziție omogenă.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/MN3CGpk2tO2WM--GI8Qv/9caa42eebc63e978af0b93188f874d.jpeg)
Sursa :: Youtube
Încingeți o tigaie la foc mediu și ungeți-o cu ulei sau unt. Turnați o cantitate mică de compoziție în tigaie și întindeți-o cu o lingură până când obțineți o clătită subțire și rotundă. Gătiți clătita timp de aproximativ 1 minut sau până când marginile încep să se usuce și să se desprindă ușor de tigaie.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/MN3CGpk2tO2WM--GI8Qv/b11d86a9bc151fe4a9eb4f6cafc41b.jpeg)
Sursa :: Youtube
Întoarceți clătita cu o spatulă și gătiți-o pe cealaltă parte timp de încă 30-60 de secunde sau până când devine aurie. Repetați procesul cu restul compoziției până când se termină. Serviți clătitele calde cu sirop de arțar, gem, fructe proaspete sau cu orice altă garnitură preferată.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/MN3CGpk2tO2WM--GI8Qv/926b113d1f475a2452b8e49e8e2c6a.jpeg)
Sursa :: Youtube