Sursa :: ALLEKO via iStockPhotos
Coaceți tort de mere
Această prăjitură cu cidru de mere este un adevărat punct culminant printre rețetele mele de copt. Nu numai datorită ingredientului special - cidrul de mere - ci și pentru că este incredibil de umedă și delicioasă. Am făcut această prăjitură de multe ori pentru diferite ocazii și întotdeauna a fost un adevărat punct de atracție.
Ingrediente
Pentru aluat:
- 250 g unt
- 200 g zahăr
- 4 ouă
- 1 Pinch sare
- 300 g făină
- 2 Linguriță praf de copt
- 200 ml Cidru de mere
Pentru topping:
- 500 g Mere
- 2 Tablespoon zahăr
- 1 Linguriță Scorțișoară
- 50 g felii de migdale
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a coace prăjitura cu cidru de mere, mai întâi se bate crema de unt împreună cu zahărul. Vă recomand să folosiți un mixer de mână pentru acest pas pentru a obține o consistență perfect cremoasă.
Adăugați ouăle unul câte unul la amestecul de unt și amestecați bine. Se adaugă și sarea.
Se amestecă făina și praful de copt și se încorporează în aluat alternativ cu cidrul. Am descoperit că cernând cu grijă făina face cu adevărat diferența - face aluatul mult mai ușor și mai aerisit.
Se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă și tapetată cu făină (diametru de aproximativ 26 cm) și se nivelează.
Se curăță merele de coajă, se curăță de miez și se taie în cubulețe. Se amestecă împreună cu zahărul și scorțișoara și se întinde pe aluat. Fulgii de migdale nu trebuie să lipsească de aici - ei dau prăjiturii acel ceva în plus și asigură un topping minunat de crocant.
Se coace prăjitura cu cidru de mere în cuptorul preîncălzit la 180 °C (căldură superioară/inferioară) timp de aproximativ 60 de minute. Dacă este necesar, se acoperă cu folie de aluminiu pentru ca prăjitura să nu se întunece prea tare.