Sursa :: Pixabay: Sabrina_Ripke_Fotografie
Cornulețe cu nuci
Cornulețele cu nuci sunt o delicatesă maghiară extrem de populară, care se prepară cu umplutură de nucă dulce și se presară cu zahăr pudră. În perioada Crăciunului, ne întâlnim cu ele destul de des. Acest desert moale și plăcut de dulce este alegerea perfectă dacă dorim un desert cu adevărat special, dar este, de asemenea, perfect și în timpul săptămânii, alături de o ceașcă de cafea.
Ingrediente
Paste
- 500 g făină
- 200 g unt
- 100 g zahăr de cofetărie
- 2 db Gălbenușul
- 20 g drojdie
- 100 ml lapte
- 1 vârf de cuțit sare
Umplutura
- 300 g nucă măcinată
- 150 g zahăr
- 100 ml lapte
În final
- 100 g Zahăr pentru împrăștiat
Ultimele broșuri
Procedura
Pasul 1: Activează drojdia cu lapte călduț și un pic de zahăr.
Pasul 2: După aceea, amestecăm aluatul cu făina, untul, gălbenușul de ou și sarea, apoi îl lăsăm să se odihnească acoperit, într-un loc călduț, timp de 1 oră.
Pasul 3: Pentru umplutura, fierbem zahărul cu laptele, apoi adăugăm nucile.
Pasul 4: Rupem bucăți de mărimea unei nuci din aluatul dospit, apoi întindem fiecare și începem să le rulăm de la margine.
Pasul 5: Așezăm cornurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 15-20 de minute.
Pasul 6: Rulourile coapte încă calde se învârt în zahăr pudră.