PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: Sabrina_Ripke_Fotografie

Cornulețe cu nuci

Cornulețele cu nuci sunt o delicatesă maghiară extrem de populară, care se prepară cu umplutură de nucă dulce și se presară cu zahăr pudră. În perioada Crăciunului, ne întâlnim cu ele destul de des. Acest desert moale și plăcut de dulce este alegerea perfectă dacă dorim un desert cu adevărat special, dar este, de asemenea, perfect și în timpul săptămânii, alături de o ceașcă de cafea.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
30

Paste

  • 500 g făină Adăugat la
  • 200 g unt Adăugat la
  • 100 g zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 2 db Gălbenușul Adăugat la
  • 20 g drojdie Adăugat la
  • 100 ml lapte Adăugat la
  • 1 vârf de cuțit sare Adăugat la

Umplutura

  • 300 g nucă măcinată Adăugat la
  • 150 g zahăr Adăugat la
  • 100 ml lapte Adăugat la

În final

  • 100 g Zahăr pentru împrăștiat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Pasul 1: Activează drojdia cu lapte călduț și un pic de zahăr.

2. Pasul

Pasul 2: După aceea, amestecăm aluatul cu făina, untul, gălbenușul de ou și sarea, apoi îl lăsăm să se odihnească acoperit, într-un loc călduț, timp de 1 oră.

3. Pasul

Pasul 3: Pentru umplutura, fierbem zahărul cu laptele, apoi adăugăm nucile.

4. Pasul

Pasul 4: Rupem bucăți de mărimea unei nuci din aluatul dospit, apoi întindem fiecare și începem să le rulăm de la margine.

5. Pasul

Pasul 5: Așezăm cornurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 15-20 de minute.

6. Pasul

Pasul 6: Rulourile coapte încă calde se învârt în zahăr pudră.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou