Cuiburi de viespe
Acest aluat dospit este foarte ușor de manevrat. Aluatul este elastic precum plastelina.
Ingrediente
Ingrediente
- 500 g făină albă
- Pinch Unelete
- 10 g Drojdie uscată
- 80 g Zahăr
- 75 g Unt
- 200 ml lapte călduț
2 ouă Umplutură
- 130 g Zahăr
- 20 g Miezul de scorțișoară din Ceylon
- 100 g Unt
- 100 g Nuci de Pară
Crema după coacere
- 250 g mascarpone
- 30 g De zahăr pudră sau după gust
- 150 vanilie G iaurt grecesc grăsime
Ultimele broșuri
Procedura
Ouale și untul ar trebui să aibă temperatura camerei.
Încălzim laptele. Spargem ouăle și le punem într-un bol. Adăugăm zahăr și un vârf de sare, amestecăm cu un tel. Adăugăm untul moale și-l batem împreună cu amestecul de ouă și zahăr. Adăugăm lapte cald, amestecăm. Amestecăm făina cu drojdia. Adăugăm încet făina cu drojdia în amestecul lichid. Cu ajutorul unui mixer, frământăm un aluat neted și elastic. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Îl acoperim cu folie sau un ștergar și-l lăsăm la loc cald să crească aproximativ 1 oră.
# Unelte ## funcții namespace funcții { // Salvați textul tradus type salveaza_traducerea = (_: { text: string, }) => any; } // namespace funcții
Untul topit (sau topit) il amestecam cu scortisoara si cu zahar. Taiem nucile in bucatele mici.
Aluatul dospit il intindem (noi doar l-am intins cu mana) la aproximativ 0,5 cm. Il ungem cu umplutura si il presaram cu nuci. Taiem piese de aproximativ 5 cm latime (12 bucati) si le asezam pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Coacem în cuptorul încălzit la 180 ° cca 22-30 minute.
Amestecăm mascarpone cu iaurt, vanilie și zahăr.
După coacere, ungem cu cremă și presărăm cu nuci tocate, pistacii.